Althea pojede s motocyklem Aprilia

Továrna Aprilia a superbikový tým Althea Racing dnes oficiálně potvrdili, že podepsali smlouvu na rok 2013.

Mistrovský tým z roku 2011 přechází od italské továrny Ducati k největšímu domácímu konkurentovi, tedy k Aprilii. Za tým bude závodit dle očekávání Ital Davide Giugliano, v uplynulé sezoně celkově 10. jezdec šampionátu a druhý nejlepší Rookie sezony 2012.
Tento 23-letý Ital získal letos nejen dvě podiová umístění, ale je také šampionem FIM Stock Cup ze sezony 2011. Tím se startovní rošt superbiků už skoro naplnil do posledního místečka, chybí pouze potvrzení druhého pilota u rodinného týmu Pedercini Kawasaki, a umístit "někam" Sylvaina Barriera a máme počet 21 jezdců kompletní!

  
Na startovním roštu WSBK na rok 2013 tak uvidíme čtyři motocykly Aprilia RSV4: tovární Aprilia Racing Team pojede s Eugenem Lavertym a nově se Sylvainem Guintolim, Althea Racing s Davide Giuglianem a Red Devils Roma s Michelem Fabriziem.
Ředitel závodního oddělení Aprilia Gigi Dall´Igna tak dokázal zvýšit počet motocyklů z továrny v Noale a poprvé v historii superbikového šampionátu tak bude počet motocyklů začínajících písmenem "A" větší než těch, kteří doposud "tvrdili muziku" v počtu biků a jejichž začínající písmeno je "D".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist