Althea by ráda jela 2013 jako tovární tým

Superbikový tým Althea Ducati by rád jel v příští sezóně jako oficiální tovární tým Ducati. V rozhovoru pro německý web SpeedWeek to potvrzuje týmový šéf Genesio Bevilacqua.

Italský tým Althea Ducati vyhrál díky Carlosovi Checovi titul mistra světa superbiků 2011. Kromě toho má na svém kontě už 21 vítězných superbikových závodů, pochopitelně díky stejnému jezdci, a dobře našlápnuto na obhájení titulu v letošním roce. V sezóně 2012 má sice úřadující mistr světa tovární smlouvu i jako testovací pilot pro MotoGP - Ducati se k tomu rozhoupala až během finále v Portimau, když už se zdálo, že nabídka 800 000 Euro od BMW bude pro Checu rozhodující, ale tým Althea Racing zůstal defacto stále privátní stájí.
Uvidíme Althea Ducati příští rok jako tovární tým?
Genesio Bevilacqua - týmový manažér Althea Racing: "Samozřejmě, že je to možné. Přirozeně pouze tehdy, pokud bude mít Ducati zájem. Ale dovedu si představit, že jejich plány a přání nám budou rovněž vyhovovat. Určitě jsme schopni se domluvit na smlouvě, která bude dobrá pro obě strany. Co ale není vůbec pravda, že Ducati už nyní platí všechny naše účty. My stále platíme určité záležitosti z našeho budgetu. Pokud by tedy Ducati chtěla zvýšit své angažmá u našeho týmu, tak jsem pochopitelně připraven jít touto cestou. Díky nám ale uspoří momentálně Ducati hodně peněz. Oni jsou naopak šťastní, že nás mohou použít jako značku kvality."

Je to tedy Tvůj cíl, stát se továrním týmem?
G.B.: "Kvůli tomu si nedělám vůbec žádné starosti. Vždy, když se nějaká nová možnost naskytne, tak to beru jako výzvu. I kdyby to znamenalo stát se továrním týmem".
          
Byl by to problém, že jsou dílny týmu Althea Racing vzdáleny 350 km od továrny Ducati v Borgo Panigale?
G.B.: "Už řadu let pracujeme společně s Ducati bezproblémově. Inženýři by prostě u nás zůstali dva až tři dny, to by neměl být žádný problém".

Zeptal jsi se už Rossiho, jestli by pro Tebe nechtěl jezdit Superbike?
G.B.: "Také toto MS by pro něho bylo hodně těžké. V mistrovství světa MotoGP jedou jen tři nebo čtyři sice na neuvěřitelně vysoké úrovni, zbytek ale hodně zaostává. Naopak v MS superbiků bojuje o stupně vítězů 15 jezdců".
Jak se chceš soudně vypořádat s lidmi, kteří neoprávněně, jak se nakonec ukázalo, poškodili svými výroky Tvou firmu? (Vloni po zisku titulu MS se objevily v italských médiích zprávy, že G.B. prodává výrobky - sanitární keramiku z Číny - a opatřuje je mimo jiné označením "Made in Italy" a další obvinění ohledně jeho zaměstnanců - tkzv. "mrtvé" duše - pozn. Bosso)
G.B.:
"Na tom se už pracuje. Kdo totiž zaútočí na mou čest, můj tým, moji firmu nebo moji rodinu, musí počítat s tím, že za to bude platit. To nemá nic společného s pomstou, to je prostě čistá sebeobrana".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist