Alstare Suzuki v roce 2011 pouze s jedním jezdcem

Po neúspěšné cestě týmového šéfa Francise Batti do Japonska se belgický tým Alstare Suzuki objeví v roce 2011 v mistrovství světa superbiků pouze s jedním motocyklem.

Jelikož týmový šéf Alstare-Suzuki Francis Batta neobdrží na rok 2011 od Suzuki Japan žádnou další tovární podporu, tak se v příští sezóně objeví tato stáj v seriálu WSBK pouze s jedním motocyklem. 


Nad tradičním belgickým týmem se tak stahují černé mraky. Ty začaly v roce 2007, kdy se od týmu odklonil hlavní sponzor Corona Extra (pivo) a od té doby nebyl nahrazen žádným jiným adekvátním sponzorem. V loňské zimě investovala továrna Suzuki ještě naposled do vývoje superbikového motocyklu, od začátku sezóny 2010 se ale musel o vývoj Suzuki GSX-R 1000 starat tým Alstare úplně sám. 

Vícemistr světa Leon Haslam už tuto stáj opustil a pojede příští rok za německou továrnu BMW. Dúvodem byla malá podpora domovské továrny. Nyní tedy oznámil týmový šéf Francis Batta, že v roce 2011 pojede pouze s jedním jezdcem.

Ovšem zatímco doposud vždy říkal Batta celkem jasně, že v týmu zůstane i nadále francouzský pilot Sylvain Guintoli, tak po ztrátě Leona Haslama se situace změnila. Guintoli se doposud rozhodně neprezentoval jako vítězný jezdec, ba naopak. V mistrovství světa WSBK 2010 je tento ex-pilot MotoGP až na osmém místě a to především díky tomu, že bodoval ve všech jízdách. Ovšem nemá na svém kontě ani jedno podiové umístění a nejlepším jeho výsledkem jsou pouhá dvě čtvrtá místa a to je rozhodně málo. Proto se Francis Batta rozhlíží po někom jiném, přičemž volní jsou i takoví piloti jako Michel Fabrrizio či James Toseland. Nový pilot by měl být znám během závěrečného víkendu v Magny Cours.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist