Alstare: Ducati místo MV Agusty

Po rozchodu Ducati a Althey se otevřely dveře pro Alstare dokořán: belgický tým pod vedením Francise Batti převezme oficiální závodění Ducati v superbikovém šampionátu.

Byla to ve své podstatě hotová věc, po roční přestávce a odchodu od Suzuki se tým Alstare chtěl vrátit do supersportového šampionátu s motocyklem MV Agusta.
Na straně druhé pracoval populární Belgičan Francis Batta, tedy majitel a manažer týmu Alstare, už několik týdnů na eventuálním příchodu svého týmu do paddocku WSBK a závodění s jedním jezdcem na novém motocyklu Panigale 1199. Ovšem před necelým týdnem se situace dokonale obrátila z důvodu neočekávanému zvratu, neboť došlo k rozchodu mezi továrnou Ducati a týmem Althea. A od té doby šlo všechno hodně rychle. Ještě dnes, maximálně zítra bude oficiálně potvrzeno, že tým Alstare převezme za továrnu Ducati tovární superbikové závodění na rok 2013.

První pilot je jasný, mistr světa 2011 Španěl Carlos Checa je placen přímo továrnou. Pokud se najde budget ještě pro druhého pilota, tak má největší šance Francouz Sylvain Guintoli, který už za Alstare závodil v roce 2010.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist