Alex Barros dnes podepsal u tymu Klaffi Honda

Po dnesku je to uz oficielne, po Troy Bayllisovi, Robertu Rolfovi, Rubenovi Xausovi a Francovi Battainimu podepsal dnes smlouvu do serialu WSBK i dalsi lonsky jezdec z MotoGP, Brazilec Alex Barros. A co rekl po podpisu smlouvy tento motocyklovy veteran, se doctete v nasledujicich radcich:

Alexi, co bylo vlastne duvodem zmeny z MotoGP do WSBK?
"Koncem lonskeho roku jsem mel nekolik nabidek, jet dale Grand Prix. Ale tyto ruzne moznosti nebyly zas tak atraktivni pro me a mou dalsi karieru. Chci byt vzdy vpredu a jet o titul. A v WSBK mam nyni tu posledni sanci. Honda a tym Klaffi Honda mne nabizeji optimalni vychozi moznosti."
Myslis si, ze superbikove mistrovstvi sveta bude v pristich letech stejne tak popularni jako MotoGP?
"Atmosfera u WSBK je uz docela super a take sportovni uroven je skutecne Top. A pokud se bude dale pracovat na reklame a televize bude schopna prenaset vice prenosu, tak je to rozhodne mozne."
Jaky je tvuj prvni dojem o tymu Klaffi Honda?
"Tym je velmi profesionalni. Je to jeden z tymu, ktery podporuje Honda Europe, takze mu plne duveruji."
Prestupujes z tridy MotoGP do kubatury SBK. Bude to pro Tebe velky problem?
"Naposled jsem jel na superbiku v roce 2002. Tehdy jsem skoncil v Suzuce pri vytrvaleckem zavode jako treti. Takze to neni zas tak dlouho. Ovsem nejvetsi zmenou bude pro me zmena pneumatik. S Pirelli nemam doposud zadne zkusenosti. Krome toho bude nekolik okruhu pro me uplne novych. Pojedu letos poprve v Brands Hatch, na EuroSpeedway a take na novem okruhu v Silverstone."
Jaky je tvuj vlastni cil pro WSBK 2006?
"Chci jet samozrejme o titul. A krome toho chci mit z jizdy hodne radosti. "
Kteri piloti budou tvoji nejtvrdsi konkurenti?
"Doposud jsem zavodil jen proti nekolika. Tedy v prvni rade rozhodne Troy Corser. A take nesmim zapomenout Hagu, Baylise a Xause."
Podepsal jsi smlouvu teprve az nyni?
"Ano a to cele jsem stihl v rekordnim casu. Teprve v listopadu 2005 jsem zacali diskutovat o teto moznosti. A s pomoci Honda Europe, ktera me podporila, nasla pro me to nejlepsi reseni, tedy tym Klaffi Honda."
Mas nyni na testovani pouze tri dny. Jak tedy vidis svoje sance na zacatku sampionatu?
"Pochopitelne s tim testovanim to neni to nejlepsi. Ale beru situaci takovou, jaka je. Budu se konzentrovat tak, abych ze sebe dostal to nejlepsi. Jsem pripraven zavodit."
A tymovy manager Klaus Klaffenböck k tomu rekl: "Alex byl i ve snu muj absolutni kandidat. Ma hodne zkusenosti, hodne bojovnosti a odvahy a prinese do WSBK cerstvy vitr. Nyni po podepsani smlouvy nam zustava jeste hodne prace a take nas tlaci cas. Chceme Alexovi pripravit ty nejlepsi podminky. Dostane ten nejlepsi material a my ho podporime naplno a docela. Jeho Klaffi Fireblade Honda bude jednim z nejlepsich a nejrychlejsich motocyklu v WSBK 2006."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist