80 let motocyklových závodů na Doningtonu

V rámci závodního víkendu na okruhu Donington Park při příležitosti druhého závodu letošního šampionátu superbiků se konala tradiční tisková konference. Té se zúčastnili mj. obchodní ředitel okruhu Kevin Wheatcroft a také Paolo Ciabatti - ředitel závodů SBK a pochopitelně i přední jezdci superbikového šampionátu.

Nejlepší světoví piloti Max Biaggi (Aprilia Alitalia), Carlos Checa (Ducati Althea Racing) a Marco Melandri (Yamaha WSBK Team) stejně jako Britové Leon Haslam (BMW Motorrad Motorsport), Jonathan Rea (Castrol Honda), Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), Leon Camier (Aprilia Alitalia) a Eugene Laverty (Yamaha WSBK Team) hovořili v superlativech o návratu na oblíbený okruh.
V roce 1931 byly na tomto okruhu zorganizovány první motocyklové závody, to tedy bylo přesně před 80 roky. Tehdy vyhrál motocykl "Raleigh", který je na aktuálním snímku se všemi současnými zúčastněnými značkami motocyklů a na druhém snímku pak ve srovnání s nejlepším současným superbikovým motocyklem, tovární Aprilií mistra světa Maxe Biaggiho.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist