23 začne až ve Valencii

Ve startovní listině WSBK sice chybí poprvé od roku 1997 po absolvování celkem 121 startů v tomto seriálu číslo "23". Ale nebojte se, v následujícím článku najdete zdůvodnění a také "preview" sezony 2006 ze strany brněnského superbikového týmu.

"Původně jsme se měli už dnes slunit v dalekém Kataru a připravovat se na první závod jubilejní naši desáté sezóny mistrovství světa WSBK. Dělali jsme proto v zimě opravdu maximum,“ říká na úvod manažér týmu Jiří Mrkývka sr...„Mrkva 23“ dřel nejen v posilovně, ale najel i množství kilometrů na cyklistickém trenažéru dle plánu, který mu připravoval autor tohoto článku dle aktuelních výsledků lékařských zátěžových testů.
„Promotér šampionátu chtěl po nás záruku, že pojedeme letos kompletní seriál. Jelikož se nám to v roce 2005 z finančních důvodů nepodařilo, tak jsme se po zvážení momentální situace rozhodli nepřihlásit se jako stálý tým do celého šampionátu, ale začneme novou sezónu s největší pravděpodobností ve Valencii (koncem dubna). A vzhledem k tomu, že termíny „první ligy“ nekolidují s naším šampionátem (který by měl mít letos velmi kvalitní úroveň), budeme se pravidelně zúčastňovat i domácího mistrovství., říká o termínech letošní sezóny samotný jezdec, tedy Jirka Mrkývka jr.
Podle mých informací by měl mít tým k dispozici motocykl Ducati 999RS roku 2005, tedy materiál srovnatelný, který sedlají ostatní piloti na červených strojích z Bologne (jako např. Neukirchner, Pedercini či ex-pilot Grand Prix, Roberto Rolfo).
O aktuelních novinkách v týmu, včetně testů, vás budeme informovat před předpokládaným prvním startem v dubnu ve Španělsku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist