Vytrvalostní závod FIM EWC v Mostě zkrátili na šest hodin

Původně osmihodinovka v Mostě měla představovat pro jezdce a tým finále sezony MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů FIM EWC. Délka závodu v Mostě ale byla upravena na šest hodin z důvodu místních nastavených omezení pro hlučnost a také vzhledem k osvětlení tratě. Termín startu závodu je nyní stanoven na sobotu 9.října v 11.00 hodin.

V Mostě to bude pro vytrvalostní šampionát premiéra a stejně tak pro pořadatele to bude poprvé, kdy během víkendu uspořádají rovnou dva světové podniky. Ten první je již zmiňovaný motocyklový šampionát FIM EWC, tím druhým je závod automobilů v rámci světového poháru cestovních vozů FIA WTCR.

Obě kvalifikace budou ve čtvrtek 7.října, protože pátek patři FIA WTCR. V sobotu 9.října odstartuje šestihodinový závod hodinu před polednem. Jelikož se jedná o finále letošního ročníku vytrvalostního šampionátu motocyklů FIM EWC, navyšuje se hodnota bodů o 150%. To znamená, že za vítězství je k dispozici 45 bodů plus 5 bodů za pole position.

Z českých závodníků je pravidelným jezdcem seriálu FIM EWC Karel Hanika, který závodí v továrním týmu YART Yamaha. Speciálně pro závod v Mostě je připraven český tým TME Racing, kde pojede jezdec MS Moto3 Filip Salač, Oliver König z WorldSSP300 a Dominik Jůda, majitel týmu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist