Tým Yoshimura SERT Motul potvrdil jezdeckou sestavu pro EWC 2021

Tým Yoshimura SERT Motul bude v letošním ročníku vytrvalostního MS silničních motocyklů, FIM World Endurance Championship 2021, obhajovat světové prvenství s čtveřicí závodníků Sylvain Guintoli, Kazuki Watanabe, Gregg Black a Xavier Simeon. První závod je na programu v Le Mans s termínem 17. a 18.dubna.

Tradiční světlemodrá z kapotáží týmu SERT zmizela a nahradily ji tmavější barvy Yoshimury. Japonský tým je nyní pod názvem Yoshimura SERT Motul a v roce 2021 budou obhajovat mistrovský titul. K stávající dvojici týmu Suzuki Endurance Racing Team, Gregg Black a Xavier Simeon, se nyní připojil Sylvain Guintoli a Kazuki Watanabe.

„Je mi velkou ctí, že v týmu můžu přivítat tyto skvělé jezdce, včetně testovacího/náhradního jezdce, v našem novém týmu Yoshimura SERT Motul,“ uvedl ředitel týmu Yohei Kato. „Co se týče rozhodování v otázce jezdců týmu, zaměřil jsem se na stabilitu a oddanost týmu, pak rychlost a stabilitu. Rozhodnutím jsem respektoval názor manažera týmu Damiana a cítím, že máme velmi vyrovnanou sestavu s níž můžeme uvažovat o obhajobě titulu.“

„Sylvain a Kazuki jsou výrazně spojeni s týmem Suzuka 8 Hours Yoshimura a Sylvain měl navíc na starosti vývoj stroje MotoGP, který jak víte loni vyhrál světový titul. Kazuki je vývojovým jezdcem projektu EWC a jsem velmi vděčný za jeho práci.“

„Greg v týmu SERT tvrdě pracoval a nakonec ho přivedl k mistrovskému titulu. Jeho start ve stylu Le Mans je pokaždé hodně působivý. Xavier k týmu SERT přišel loni a předvedl stabilní rychlost. Ve své kariéře zdokonalil své dovednosti v soutěžích jako Moto2 a MotoGP, takže očekávám jeho další růst výkonu v roce 2021. S čtveřicí našich jezdců pracujeme velmi tvrdě na tom, abychom byli připraveni titul obhájit,“ dodal ředitel týmu Yoshimura SERT Motul.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist