Tři hodiny před cílem

Michal Filla se opět hlásí z francouzského Le Mans, aby popsal situaci týmu Van Zon Boenig Motorsportschool, za který letos startuje ve vytrvalostním MS motocyklů.

Německý tým má za sebou dvacet hodin závodu, ve kterém se jeho stroj ocitl dvakrát na zemi po pádu. Motorka běží a tak se trio jezdců Filla, Fastre, Vos snaží vyškrábat z chvostu pole co nejvýš. Reálná šance na pódium je ztracena, ale i o tomhle jsou vytrvalostní závody. Vydržet až do konce, pokud je to alespoň trochu možné! Před půlnocí byli poslední, nyní jsou sedmadvacátí celkově a 13. ve své kategorii, v závodě se drží 180 minut před koncem 42 týmů.

„Při tom druhém večerním výpadku se jednalo taky o pád. Gregory lehnul v zadní části okruhu a motorka nešla nastartovat, takže se musel dostat do boxů i s motorkou po svých. Jen to dotlačil, tak fičel na mobilní kliniku, protože nebyl moc fit. Mechanici dávali desítky minut motorku dohromady a tím se pochopitelně ztratila spousta kol. Potom jsem vyjel já, a když jsem slezl, měl jsem botu celou od oleje, příčinou bylo prasklé víko, jenže Arie už byl venku z boxů a tak jsme ho hned zase stahovali a řešila se výměna. Co naplat, musíme bojovat. Greg se nám naštěstí vrátil z kliniky vcelku rychle a tak vynechal jen asi dvě jízdy a my od noci opět pokračujeme ve třech. Můžu říct, že už toho začínám mít plné zuby, ale musíme to dotáhnout!!!“,
říká do mobilu Michal Filla.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist