Suzuka 8H: V trénincích zajeli nejrychleji jezdci tovární Yamahy

Čtvrtek byl v japonské Suzuce ve znamení tréninků. Týmy byly rozděleny na skupinu A a B a během dne jezdci absolvovali dvě tréninkové části v celkové délce dvě a půl hodiny. Podmínky nebyly ideální, protože místy pršelo, takže přilnavost nebyla nejlepší. Nejrychlejším časem skupiny A 2'07,282 sekundy se prezentovali jezdci stáje Yamaha Factory Racing, ve skupině B byl nejrychlejší s časem 2'08,403 sekundy tým Yoshimura Suzuki Shell Advance.

V továrním týmu Yamaha Factory Racing jede dvojice z prostředí MotoGP Pol Espargaró a Bradley Smith plus japonský šampion Katsuyuki Nakasuga. V prvním tréninku byli pátí s časem 2'22,100 sekundy, ve druhém výrazně zrychlili a byli vůbec nejrychlejší z obou skupin. Vzhledem k tomu, že je to pro oba jezdce Tech3 premiéra, není to vůbec špatný začátek závodního víkendu vytrvalostního šampionátu.

Na druhé pozici je privátní stáj TOHO Racing with Moriwaki, kde závodí bývalý jezdec MotoGP a WSBK Toni Elías s jezdcem Ratthaparkem Wilairotem, který teď závodí v Moto2. Tým s číslem #104 má na kontě maximum 2'08,254 sekundy a na továrnu tří ladiček ztrácí 0,972 sekundy.

Na třetím místě v hodnocení skupiny A je tým Musashi RT Harc-Pro s jezdci Casey Stonerem, Michaelem van der Markem a Takumi Takahashim. Jejich nejlepším časem je kolo za 2'08,462 sekundy a ztráta na prvního 1,180 sekundy. Podle informací z Japonska měl nejrychlejší kolo zajet Australan Stoner.

Na čtvrté pozici je zástupce výrobce Kawasaki Team Green s jezdci Akira Yanagawa, Kazuki Watanabe a Haji Ahmadem Nakayamou. Nejlepší kolo je na hodnotě 2'08,576 sekundy a ztráta na Yamahu 1,294 sekundy.

První pětici uzavírá s časem 2'08,660 sekundy Team Kagayma, kde závodí Yukio Kagayama, Noriyuki Haga a Ryuichi Kionari. Tým, který má v boxech Suzuki GSX-R1000, je rovněž poslední, který zajel čas pod dvě minuty a deset sekund.

Ve skupině B zajeli časy pod dvě minuty deset sekund jen tři týmy. Nejrychlejší byli jezdci stáje Yoshimura Suzuki Shell Advance Takyua Tsuda, Alex Lowes a Josh Waters. Jejich maximem byl čas 2'08,403 sekundy.

Se ztrátou pouhých pětatřiceti tisícin skončili druzí jezdci týmu F.C.C. TSR Honda Josh Hook, Dominique Aegerter a Kyle Smith. Třetí čas v pořadí 2'09,624 sekundy má na kontě tým au&Teluru Kohara RT, jenž má v boxech stroj Honda CBR1000RR.

V pátek je na programu volný trénink a kvalifikace, které určí postavení na startu a především deset nejrychlejších týmů, které postupují do sobotní bitvy o první pozici na startu.

Harmonogram víkendu - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist