Stoner měl mechanický problém s plynem, potvrdila HRC

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
GaGassima (4) napsal 02.08.2015 v 22:03

nevim jestli jste cetli tu knizku od kejsyho ''pushing the limits'', j asi pred rokem a co si pamatuju tak psal ze:
1. Ezpeleta mu nejak pomohl, nevim uz jak, ale nejak asi urcite. A to dorna dela skoro pro kazdyho, stejne z tech jezdcu ty prachy vytahaj zpet jinak.
2. S tim plynem, nebo pumpovanim nebo co rikate, to v telemetrii objevili, ze to nikdo jinej nedela, je to exot. nevim jestli mu vypinali trakci, ale rikal ze ji nesnasi.
3. urcite stoji za precteni, je tam hodne ze zakulisi. Doufam ze se vrati, ale ted ho adriana asi po tom crashi nepusti :D

Marex (2570) napsal 01.08.2015 v 21:12

Dotpoint: To bych taky rád někde četl,ale asi to bude chvilku trvat, protože to musí nejprve napsat. Co se týče žluté, tak té je hodně. Hodně je i hnědé. Je jen velká škoda, že není víc červené, modré... Je tu vlastně ponejvíc fanoušků žlutých a antifanoušků hnědých. A tyto dvě skupiny- každá sama o sobě, má víc jedinců, než všechny ostatní fanouškovské barvičky dohromady.

dotpoint (22) napsal 01.08.2015 v 16:06

Dekuji SPV za příspěvek.Uprimne me tesi, ze ne vse je zlute v tomto sportu.Mam na tebe prosbu.Poslal by jsi mi cestu k tem clankum o kterých pises.Dekuji

Marex (2570) napsal 31.07.2015 v 19:03

SPV: Přečti si, co jsi psal před tím. Psal jsi o soukomém jednání Rossiho a Ezpelety o budoucnosti MGP. A to není to samé, jako jednání o tom, že chtěl mít Rossi u Yamahy Bridge sám.
Slova Capiho ani Melandriho nepopírám. Nesouhlasím s tvojí interpretací.
Ale nemám s tím problém. Nemusíme spolu ve všem souhlasit. Ty máš hnědé brýle, já žluté a každý proto vidíme svět jinak.

SPV (816) napsal 31.07.2015 v 10:53

Marex:
nevím, zda tvé popírání faktů pramení z tvých žlutých brýlý, nebo z toho, že MotoGP sleduješ teprve jen pár let... Možná jen nemáš přístup k press informacím.

Takže tady máš info o jednání Rossiho a Ezpelety,a i jeho snahu, aby jen Rossi měl Bridge u Yamahy:

It now seems that Rossi complained to Ezpeleta about the disparity between the rival tyre manufacturers at the United States Grand Prix, where he was unhappy to finish 30.6 seconds behind the Bridgestone-shod winner Casey Stoner.
Carmeo Ezpeleta was reluctant to comment about rumours that Rossi would walk away from the series if Bridgestone did not provide tyres for him.
Valentino Rossi suggested he might leave MotoGP if he didn't get Bridgestone tyres, then denied it. Tyres are one of the most boring subjects in motorsport, yet this has escalated to ridiculous levels: the head of MotoGP organiser Dorna, Carmelo Ezpeleta, asked Bridgestone seriously to consider supplying Rossi ALONE at Yamaha
The control-tyre decision was delayed and when I asked Rossi about the situation it was clear that he wasn't happy with Michelins as he had lost confidence in them. On whether he would walk if he didn't get Bridgestones, however, he stumbled: "Hmm… it's possible. It's not impossible… if the situation remains like this I am not very happy to race."

Americký server přímo uvedl, že ke schůzce mezi Rossim a Ezpeletou došlo v hotelu. Najdi si to, jsi šikovný.

A k tomu plynu v roce 2007:
In 2007 he won the world championship. How did his rivals explain this feat? According to Stoner, they grumbled. Saying that with the Bridgestone tires he used that season even a chimp could have won the title. The fact that he was repeatedly able to bang the throttle open to 70% of max—or more—at 49 degrees of lean, over and over again—on a MotoGP bike, was ignored.

Ale úplně chápu, že tyto fakta budeš stále dokola popírat a vysvětlovat jako výmysly. Najdi si rozhovor s Capirossim z roku 2007, kde vystvětlil, proč on je 7. a Stoner na stejné motorce je mistr světa. A když v tom budeš, tak si najdi rozhovor s Melandrim, kde odkryl zákulisí Rossi -Yamaha, taky zajímavé počtení.

Ale ty určitě popřeš i slova Capirossiho i Melandriho. Ty jsi opravdu správný objektivní fanoušek

Marex (2570) napsal 30.07.2015 v 21:41

Ogg: Já jsem nevrdil, že ten článek vyšel, natož že vyšel zde a už vůbec ne, že by to bylo oficiální. To je spekulace,ale tvoje. Copak jezdci vyslovují své podněty oficiálně? Nicméně... můžeme si o tom popovídat z očí do očí u piva, tedy pokud platí tvá výzva, kterou jsi mi psal ca před měsícem.
Ten návrh tehdy předložili Stoner, Lorenzo a Pedrosa. Hledat se mi to nechce,ale zkus se zeptat Nuvolariho, ten o tom ví, protože jsme se tomu tehdy společně smáli.

gresini (4459) napsal 30.07.2015 v 14:15

Soul Train-dík -výborný

IvanDvoutakťák (5070) napsal 30.07.2015 v 13:33

Opravuju : už ´sem myslel na Sepang, ale měl jsem
samozřejmě na mysli pád Guiglianiho na Laguna Seca

dante.peklo (951) napsal 30.07.2015 v 13:25

Ogg + Sleeper :

IvanDvoutakťák (5070) napsal 30.07.2015 v 09:29+1

Po předcházejících "elaborátech" za mně jen zopakuji :
Toto selhání techniky "zaplatil" CS vrchovatě - oproti jeho pádu (a taky třeba tomu
Giuglianiho v Sepangu), vypadal ten někdejší Raineyho osudový jen jako jeden
z mnoha ... Nikdo z jezdců neví, jestli ho to závodnický štěstí neopustí a kdy .

Ogg (387) napsal 30.07.2015 v 07:55+1

No tady je zas plno chytráků jak pod diskuzí ohledně financování GP v Brně, kde píše jeden chytrák za druhým.

1. Samozřejmě, že šlo o chybu motocyglu, díky které Casey spadl. Jak proboha nějaké individum může zpochybňovat prohlášení HRC a tvrdit, že vedení HRC lže a že si za pád může Stoner sám? To existují po třech letech takoví antifanatici Stonera? Stoner na rozdíl od vás všech včetně mě něco dokázal!

2. Proboha, co to je za KEC že Ezpeleta pomohl Stonerovi do MOTO GP ? Ten si sedačku nevyjel kvůli národnosti. Copak zapomínáte, že v roce 2005 skončíl - myslím - na druhé příčce ve 250 za Pedrosou? A že jel v týmu Lucia, který přesunul svůj tým do MOTO GP a vzal si s sebou Stonera ? Původně měl v plánu jet s dvěma motocykly kde ten druhý motocykl, které zdědil po týmu Sita Ponse, který ukončil angažmá v MOTO GP (řídil by ji Carlos Checa), ale na něj už neměl peníze, tak si nechal jen Stonera! A udělal dobře! Stoner prostě přišel do MOTO GP na základě výsledků z podkategorie, né na základě obálkové metody ! On není jak naši politici! Jsou jiní jezdci, kteří jsou v MOTO GP na přání Dorny (Miller, Hernandez, apod) či na základě toho že si místo zaplatili (Abaja, Talmacsi v roce 2009)

Co se týče KATA, tak to je už velká historie, závod mám doma na Dý Ví Dý, ale nehoda tam zachycena není. Co vím tak ve filmu Faster se o tom píše v závěrečné pasáži.

Inu, buďme rádi, že Stoner jezdil v MOTO GP a že jsme mu mohli fandit.

P.S: Do teďka jsem nikde nečetl článek, oficiální, kde se píše, že Stoner a Lorenzo bojují za to, aby se předjíždělo pouze na rovinkách. Nikdy tady ten článek na tomto webu nebyl! Dle mě pouhá spekulace, která se šířila rychlostí blesku.

Marex (2570) napsal 29.07.2015 v 22:50

Sleepere! Taky nepíšeš pravdu:

To jsou zase kecy. Na video je zcela evidentni, jak se Stonerovi kousnul plyn, ale presto tu bude spousta zvanilu mlit o jezdecke chybe. (BEZ DISKUZE- HRC POTVRDILA)
Vsimli jste si vubec, ze CS v poslednim prohlaseni o technicke zavade nezminil, ale jen o tom, ze uz nedokazal motorku srovat? Takovej je to kadr.., kdo jinej by takto reagoval?

CS je genialni jezdec, kt. jezdil s vyplou kontrolou trakce ( TC V MGP ZA STONERA VYPNOUT NEŠLA) a prokluz zadniho kola si hlidal brzdou( ZADNÍ BRZDOU KORIGOVAL "PUMPOVÁNÍ") . Holt uspech se neodpousti, kor kdyz dokazal, co Rossi ne - vyhrat titul na Ducati. Nebo vam snad vadi, ze prohlasil, jak se mu moderni cikus GP nelibi, kdyz si muze jezdit kazdej, kdo ma prachy? (HOLÝ FAKT)

CS je jeden z mala mistru sveta, co nemel vyslapanou cesticku pres tovarni tymy a sam si to vydrel.
Medialni sracky neresim, stejne si ti nimrodi pisi, co sami chteji a vy jim to vsechno zerete.
Nebo holt jste vsichni Rossi & Abaja fajns. (TO SI NEMYSLÍM .) )

CASEY NEMĚL ZDRHNOUT A MĚL PROHÁNĚT ROSSIHO A LORENZA... MOŽNÁ BY SI DAL I MRKVÉZE

Marex (2570) napsal 29.07.2015 v 22:44+1

SPV: Dovol mi reagovat: (velkými písmeny, aby to bylo vidět)
Docela se divím, že Honda přiznala chybu. A co nehoda Daijira Kata? Oficiální zpráva uvedla, že se jednalo o chybu jezdce. Jezdci jedoucí za Daijirem uvedli, že motocykl vypadal jako neřiditelný. Nikdy se ani neobjevily záznamy z kamer motocyklů jedoucí kolem Kata...
SPEKULACE. KONSPIRACE. NEVĚŘÍM, ŽE JSOU V HRC TAK VLIVNÍ A TACÍ DOBYTCI!!!

Sleeper: máš pravdu, že Stoner neměl otce závodníka, ani multimilionáře, a cestu si musel vyšlapat sám. (TO JE HOLÝ FAKT) Faktem je, že Ezpeleta pomohl Stonerovi do MotoGP v roce 2006, aby měl Rossi dalšího konkurenta. Faktem ale také je to, že Stoner přerostl Ezpeletovi přes hlavu. Ne že jen s Rossim bojoval, ale hlavně porážel, což už se Ezpeletovi, ani Rossimu, nelíbilo, a soukromá jednání o dalším vývoji MotoGP mezi Ezpeletou a Rossim z let 2007/8 nejsou žádným tajemstvím. (TO JE NESMYSL- OPĚT SPEKULUJEŠ)
Když Stoner veřejně kritizoval Dornu za její monopol v roce 2012, když přišla s nápadem, že jezdci Moto2 a Moto3 nemohou mít svůj motorhome v Paddocku, ale můžou si pronajmout pěkný karavan od Dorny za 40tis Dolarů, tak byl oheň na střeše, že si někdo dovolí kritizovat Dornu.
Ve světě přirovnávají Stonera k Freddie Spencerovi- oba mladí talentovaní, které prostě bavilo jen jezdit na motorkách, skončili kariéru celkem mladí, ale svět vztahu s fanoušky, reklamy a nařízení jim byl cizí. (STONER CHTĚL TAKÉ, ABY SE NESMĚLO PŘEDÍŽDĚT V ZATÁČKÁCH)
Jeden z představitelů Ducati na otázku, proč byl Stoner rychlejší na Ducati než Rossi, řekl: Stoner byl Stoner, tomu dejte jakýkoliv motocykl, a on pojede na 100%. (HOLÝ FAKT!) Něco podobného řekl i Capirossi v roce 2007 na otázku, proč není mistrem světa on, když je 1 v týmu. Stoner byl v té době jediný, kdo v náklonu 49° a více jezdil se 70% otevřeným plynem. Ale říká se, že to bylo jen Ducati a Bridgestonama... (BRIDGE DĚLALA TEHDY PNEU PRO DUCATI)
CASEY BYL HODNĚ RYCHLÝ,ALE TOHLE UŽ HRANIČÍ S GLORIFIKACÍ ALA ŽLUTKY)

SoulTrain21 (753) napsal 29.07.2015 v 22:42+1

Stoner neni jediny jezdec,ktery mel tento problem

Marex (2570) napsal 29.07.2015 v 22:24

To je teda mazec! 3 jezdci jedou ten bike a podělá se to ve chvíli, kdy je jezdec na první pozici a ještě k tomu Stoner. Jako na sviň se poláme a to teda po nepěkném pádu. Nakonec to byla celkem klika, že si nezpůsobil vážné zranění.
HRC resume: Mgp- polovina sezony s těžko zvladatelným bikem. WSBK už ani nehodnotím. A vytrvalostní závod porucha.

PavlosR1 (122) napsal 29.07.2015 v 22:10

SPV , Black a Slípr
Filtr, ty vole na VSV se to vyjasní, vím přesně jak to je na CS mi nesahej

gresini (4459) napsal 29.07.2015 v 21:39

Blacku-přesně

blackblues (1507) napsal 29.07.2015 v 21:32+2

Tak hosi je to jasny,nazory nize ve smyslu,ze by to nemusela byt technicka porucha je tedy pouha konspirace nekterych clenu,vyjadreni jasne-neni co resit,casey ukazal opet svym pristupem,rychlosti a nezavinenym padem z prvniho fleku,ze je to specialni extra trida a to i v jezdeckem duchodu! mezi velice dobre obsazenym jezdeckym polem,netreba ho hanet,treba toho kamenika oslavovat,pro jeho umeni zavodit

torckx (424) napsal 29.07.2015 v 21:25

HAha, mám jinou teorii: jelikož se Stoner stále tlačí na divokou kartu do MotoGP, HRC přitom nemá valný zájem o tyto služby a vlastně i jeho práce testovače, popravdě, na letošní RCV vůbec nezafungovala, tak se rozhodli spáchat takovou malou sabotáž s plynem, který je natolik speciální a funkční, že se to mohlo stát jen Stonerovi...no a divoké karty, testování a domácí kartáč od staré ze Slovenska si "nakrmí" jen on.

IvanDvoutakťák (5070) napsal 29.07.2015 v 21:17+1

Pro příznivce Freddieho Spencera
https://www.youtube.com/watch?v=TnOuWK5-9-U#t=43

https://www.youtube.com/watch?v=dMQK280XHbI

Fullgas1 (746) napsal 29.07.2015 v 20:16

Jak môže nejaký jouda od klávesnice vyvracať tvrdenie jedného z najrýchlejších jazdcov sveta!

ullw (-277) napsal 29.07.2015 v 18:05-1

Za tento jeden závod zaplatil Stoner opravdu hodně a i když bude jistě náležitě odškodněný,tak to za to rozhodně nestálo-snad jenom malá nálepka,že byl opět hodně rychlý ho může těšit??...

delphine (38) napsal 29.07.2015 v 17:00

Jasne, Stoner se do MotoGP dostal z protekce strejdy Carmela , jste se zblaznili! Pripominam ze pri svym 2! Startu v Qataru zajel pole position a vedl 80% zavodu - a to na netovarni LCR Honde! To Bradl ani Crutchlow nedokazali ani nahodou ani bez protekce. Hlavni problem Stonera u Ducati byl Preziosi a jeho spoluzaci, kterymi se obklopil. To vzapeti poznal i Rossi...

IvanDvoutakťák (5070) napsal 29.07.2015 v 16:22-1

Kdy "sem jdu", pokaždý se dozvím něco novýho ... CS že porazil VR ??
Selhání techniky "zaplatil" CS sice vrchovatě - proti jeho pádu (a taky třeba tomu
Giuglianiho), vypadal ten někdejší Raineyho osudový jen jako jeden z mnoha ...
Takže nikdo z jezdců neví, jestli ho to závodnický štěstí neopustí a kdy

SPV (816) napsal 29.07.2015 v 16:07+1

Docela se divím, že Honda přiznala chybu. A co nehoda Daijira Kata? Oficiální zpráva uvedla, že se jednalo o chybu jezdce. Jezdci jedoucí za Daijirem uvedli, že motocykl vypadal jako neřiditelný. Nikdy se ani neobjevily záznamy z kamer motocyklů jedoucí kolem Kata...

Sleeper: máš pravdu, že Stoner neměl otce závodníka, ani multimilionáře, a cestu si musel vyšlapat sám. Faktem je, že Ezpeleta pomohl Stonerovi do MotoGP v roce 2006, aby měl Rossi dalšího konkurenta. Faktem ale také je to, že Stoner přerostl Ezpeletovi přes hlavu. Ne že jen s Rossim bojoval, ale hlavně porážel, což už se Ezpeletovi, ani Rossimu, nelíbilo, a soukromá jednání o dalším vývoji MotoGP mezi Ezpeletou a Rossim z let 2007/8 nejsou žádným tajemstvím.
Když Stoner veřejně kritizoval Dornu za její monopol v roce 2012, když přišla s nápadem, že jezdci Moto2 a Moto3 nemohou mít svůj motorhome v Paddocku, ale můžou si pronajmout pěkný karavan od Dorny za 40tis Dolarů, tak byl oheň na střeše, že si někdo dovolí kritizovat Dornu.
Ve světě přirovnávají Stonera k Freddie Spencerovi- oba mladí talentovaní, které prostě bavilo jen jezdit na motorkách, skončili kariéru celkem mladí, ale svět vztahu s fanoušky, reklamy a nařízení jim byl cizí.
Jeden z představitelů Ducati na otázku, proč byl Stoner rychlejší na Ducati než Rossi, řekl: Stoner byl Stoner, tomu dejte jakýkoliv motocykl, a on pojede na 100%. Něco podobného řekl i Capirossi v roce 2007 na otázku, proč není mistrem světa on, když je 1 v týmu. Stoner byl v té době jediný, kdo v náklonu 49° a více jezdil se 70% otevřeným plynem. Ale říká se, že to bylo jen Ducati a Bridgestonama...

gresini (4459) napsal 29.07.2015 v 15:27

I2T-všechno se spřísňuje, asi i víc vyšetřuje a hejblátek přibývá a přibývá! Jednou to dopadne tak,že se s motorkou i s autem ani sám nerozjedeš a budeš na to potřebovat placené školení a inženýra jako doprovod!! Už delší dobu platí -ČEHO JE MOC,TOHO JE PŘÍLIŠ-což neplatí asi jen pro peníze,ale to nevím??

dotpoint (22) napsal 29.07.2015 v 14:40-1+4

Kdysi kdesi Livio Suppo řekl,ze jedina Stonerova chyba ,kterou udelal bylo to,ze porazil Rossiho.

foxtrot (74) napsal 29.07.2015 v 14:01-1

Sleeeper - napsal jsi to i za mě

1100Virago (3052) napsal 29.07.2015 v 13:48

SLEEPER: Souhlas Jen drobná připomínka - jestli myslíš Caseyho prohlášení přeložené v tomhle článku
//www.motorkari...neobhajil-31987.html
tak v originálu zmínka o technickém problému byla a psal jsem o tom v komentářích. Nevím, odkud čerpali pro ten překlad.

Balouch (266) napsal 29.07.2015 v 13:22-1+1

Sleeper:

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist