Sezonu FIM EWC 2022 zahájí SRC Kawasaki v novém složení

Tovární tým japonského výrobce Webike SRC Kawasaki France Trickstar, světový šampion FIM EWC 2018-2019, nastupuje do sezony 2022 s jediným cílem a to si na konto připsat další triumf. Kawasaki pro tým připravila techniku, která využije nejmodernější elektroniku Magneti Marelli, stejně jak je tomu u ostatních špičkových týmů. Jezdecká sestava bude ve složení Randy de Puniet, Florian Marino a Etienne Masson.

V sestavě Webike SRC Kawasaki France Trickstar je velmi zkušený Randy De Puniet, který se vrací na stroj s jedenáctkou na kapotě. Francouz již zajel s Kawasaki na stupně vítězů Bol d'Or 2016 a 24 Heures Motos 2017. Letos byl v Bol d'Or druhý s týmem Moto Ain.

S tovární Kawasaki pojede Florian Marino, který byl dříve jezdcem World Supersport. Nyní poslední tři roky velmi dobře závodil v barvách privátní stáje VRD Igol Experiences. Zřejmě nejzkušenějším jezdcem z této trojice je Etienne Masson, kter jezdil od roku 2013 za SERT a získal tři světové tituly 2015, 2016 a 2019-2020.

„Rozhodl jsem se připojit k týmu SRC, protože tým velmi dobře znám od momentu,kdy mě v roce 2016 Gilles přijal a pak jsme v letech 2017 a 2018 absolvovali dvě sezony s vynikajícími výsledky, žel bez vítězství,“ uvedl De Puniet. „Tým je velmi konkurenceschopný, motorka funguje dobře a v nadcházející sezoně má být ještě lepší. Také moji týmoví kolegové jsou rychlí a se spoustou zkušeností z vytrvalostních klání. Cílem je bojovat o vítězství a samozřejmě o titul mistra světa. Svým způsobem se vracím domů, kde bych rád již započatou kapitolu dokončil!“

Francouz Florian Marino k nové zkušenosti uvedl: „Kawasaki mi připomíná skvělé vzpomínky. Za tuto značku jsem v roce 2013 závodil v MS Supersport a hned v další sezoně byl třetí. Myslím, že spojitost je tu také díky mé roli testovacího jezdce s Alexem Lowesem v týmu KRT ve WorldSBK, ale také proto, že můj manažer Fabien Foret v minulosti za tento tým jezdil a má s ním blízké vazby.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist