S týmem Maco Moto Racing poprvé do Le Mans

Tomáš Mikšovský podepsal smlouvu se slovenským týmem Maco Moto Racing, v jehož barvách nastoupí do letošního mistrovství světa endurance.

Motocyklový jezdec Tomáš Mikšovský nastoupí po úspěšných jednáních se slovenským týmem Maco Moto Racing Endurance do prvního závodu v Le Mans, který odstartuje 21. dubna. Na společné práci se obě strany dohodly koncem února v Bratislavě. Tento slovenský tým, který figuruje v mistrovství světa endurance (EWC), se zúčastní vypsaných vytrvalostních závodů včetně dvou zámořských, Japonska a Qataru, jako permanentní tým EWC.
Tým posílá do boje o světové body společně s Tomášem Mikšovským tři jezdce. Vedle zkušeného anglického jezdce Damiana Rowleyho, který pojede svou třetí sezonu v endurančních závodech, to bude Slovák Jaro Černý s loňskými zkušenostmi světového formátu a jako rezervní jezdec majitel týmu Martin Kuzma. Tento čtyřlístek bude bojovat s novým modelem Yamaha YZF R1 v kategorii stocksport. První letošní testování by se mělo uskutečnit přibližně za tři týdny přímo na okruhu Le Mans.
Tomáš Mikšovský
"Jsem rád, že jsme s tímto týmem našli společnou řeč a já se můžu plně soustředit na fyzickou přípravu. Před legendárním závodem 24 hours Le Mans podstoupím dvě tréninkové simulace tohoto závodu, chci být na první závod dobře fyzicky připraven. Do této simulace chci zahrnout jízdu na kole, kolečkových bruslích, běh, posilovnu a bazén na protažení. Vím, že to bude velmi těžké nejen po této stránce, ale i po stránce psychické. Tyto závody jsou pro mě zcela odlišné, než jsem jezdil doposud. Je zde spousta nových věcí a pravidel, samozřejmě se těším na první testování a novou práci s mechaniky týmu. Věřím, že nalezneme nejen optimální nastavení motocyklu, ale také i souhru všech členů závodního týmu, kteří se podílí na náročné a důležité práci při výměně jezdců. Chtěl bych poděkovat všem mým sponzorům, KL Intermotu, PSIčku, Nokamotu, příznivcům, fandům za veškerou podporu, protože bez nich by tato cesta byla velice obtížná.”

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist