Provizorní pole position má YART, Smith po pádu mimo hru

Ve čtvrtek měli jezdci světového šampionátu vytrvalostních závodů motocyklů FIM EWC poměrně dost nabitý program, protože na dráze Oscherslebenu jeli ráno volné tréninky, pak následovala první kvalifikace a večer pak tréninky pod světly reflektorů. Nejúspěšnějším týmem prvního dne příprav byl YART Yamaha Official EWC Team. Nicméně tým dnes přišel o jednoho ze svých jezdců a to Bradley Smithe, který v tréninku havaroval. Tým Lukáše Peška Penz13.com - BMW Motorrad Team je v pořadí devátý. O definitivním pořadí na startovním roštu rozhodne páteční druhá kvalifikace.

V dopoledních volných trénincích zajeli nejrychleji jezdci stáje YART Yamaha Official EWC Team – Broc Parkes, Marvin Fritz a Bradley Smith. Jejich maximum na kolo představovalo hodnotu 1'26,489 sekundy. Bohužel po incidentu s pomalejším jezdcem havaroval Bradley Smith, který měl původní diagnozu zlomenou stehenní kost a s tím také odlétal vrtulníkem do nemocnice v Magdeburgu. Později se toto podezření nepotvrdilo, přesto je levá noha zraněná. Ve stehně měl hlubokou řeznou ránu, která potřebovala nějaké šití. Do posledního závody sezony FIM EWC tak Smith nezasáhne, ale věří, že bude dostatečně v pořádku, aby jel domácí závod série Grand Prix na Silverstone.

Odpoledne byla na řadě kvalifikace, kterou ovládli dva jezdci stáje YART Yamaha Official EWC Team, Broc Parkes a Marvin Fritz, když průměr časů dostali na hodnotu 1'26,322 sekundy. Na druhé pozici jsou jako jediní v jedné sekundě Suzuki Endurance Racing Team - Vincent Philippe, Anthony Delhalle a Etienne Masson s časem 1'27,289 sekundy. Třetí v pořadí je tým GMT94 Yamaha, čtvrtý SRC Kawasaki a pětici nejrychlejších uzavírá F.C.C. TSR Honda. Lídr průběžného hodnocený tým April Moto Motors Events je prozatím čtrnáctý.

Tým Penz13.com - BMW Motorrad Team je zpátky v akci a s ním také jejich jezdec Lukáš Pešek. Ten má žlutou pásku a ve své kvalifikační jízdě nastavil osmý čas 1'28,628 sekundy. S modrou páskou na ruce jede Kenny Foray, který byl v první kvalifikaci s časem 1'27,693 sekundy sedmý. Třetím jezdcem týmu je Matthieu Lussiana, který měl na kontě patnáctý čas 1'29,088 sekundy. V průměru mají po QP1 maximum na 1'28,469 sekundy a to jim teď stačí na devátou pozici.

Slovenský tým Maco Racing je po první kvalifikaci třináctý s časem 1'28,697 sekundy. Český tým Lukoil BMW Motorrad CSEU je na sedmnácté příčce s průměrem 1'29,596 sekundy.

Druhá kvalifikace je na programu v pátek 26.srpna 2016 od 10:30 hodin. Start závodu je v sobotu přesně ve dvě odpoledne. Přímý přenos (vstupy) lze sledovat na televizní stanici Eurosport.

Výsledky volného tréninku - Osch16_FreePractrices.pdf
Výsledky kvalifikace QP1 - Osch16_Q1Average.pdf
Výsledky nočního tréninku - Osch16_NightPractices.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist