Osmihodinový závod v Suzuce zrušili, závěr sezony FIM EWC bude v Mostě!

Vzhledem k zhoršení zdravotní situace v Japonsku došlo ke zrušení osmihodinového závodu v Suzuce, který měl 7.listopadu ukončit letošní sezonu FIM EWC 2021. Kalendář vytrvalostního MS silničních motocyklů ale rozšíří nový podnik, který přivítá na svém okruhu Autodrom Most. V České republice tak bude další světový podnik v termínu 9.října.

Osmihodinový závod v Mostě není náhrada za Japonsko, ale za zrušený závod v německém Oscherslebenu, který se měl jet letos v květnu. Česká republika bude začátkem října místem finále vytrvalostních šampionátů FIM EWC a FIM Endurance World Cup, kde se rozhodne o titulech pro sezonu 2021. Závodní víkend bude společný s čtyřkolovým šampionátem WTCR.

Po čtyřiadvacetihodinovce Bol d’Or, která je na programu 18. a 19.září bude 9.října premiéra ve vytrvalostním šampionátu spojená s osmihodinovým závodem v Mostě. Dle pravidel bude bodový zisk navýšen o 150%, takže vítěz získá v každé z kategorií 45 bodů.

„Je to náš obrovský diplomatický úspěch, po letech se do České republiky vrací světový podnik automobilového sportu. Tento rok je pro nás mimořádně úspěšný, pro české fanoušky jsme získali mistrovství světa v mnoha disciplínách. Ukazuje se, že i koronavirová krize přináší příležitosti, je důležité být u toho. Navíc Česká republika má světě motorsportu skvělou pověst, patříme mezi pořadatelské velmoci a svoji úspěšnou pozici stále upevňujeme!“ zhodnotil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR, národní sportovní autority pro motoristický sport.

Autodrom Most již letos premiérově pořádal mistrovství světa superbiků a nově si do výčtu akcí mohou připsat i závody endurance. „Je to pro nás velký závazek, ale i další příležitost. Máme již zkušenosti s pořádáním velkých světových akcí a na podniky podobného rozměru jsme dobře připraveni. Těší mě, že náš okruh získává světové renomé a beru to i jako důkaz, že odvádíme svou práci dobře,“ říká předseda představenstva Autodrom Most Josef Zajíček.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist