Osmihodinovka v Suzuce bude příští rok začátkem srpna

Termín závodu 8Hodin Suzuka, jenž se jede v rámci MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů, je nyní v kalendáři o týden později než bylo původně plánováno. Promotér EWC, společnost Discovery Sports Events, Mezinárodní motocyklová federace (FIM) a promotér závodu, japonská společnost Moblityland, odsouhlasili nový termín pořádání vytrvalostního závodu, jenž má nyní datum 4. až 6. srpna 2023.

Jeden z nejslavnějších a nejnáročnějších motocyklových závodů v kalendáři FIM EWC, závod 8 hodin Suzuka, byl původně naplánován na 28. až 30. července. Toto býval jeho tradiční termín pořádání, nicméně v předchozích letech již došlo k různým změnám. Nyní je změna zdůvodněna tím, že nový termín nabízí jezdcům z mistrovství světa FIM Superbike příležitost postavit se pravidelným účastníkům EWC a předním japonským závodníkům, což se v průběhu let stalo tradicí. Původní termín osmihodinovky byl totiž v kolizi s datem sedmého podniku sezony WorldSBK v Mostě.

Francois Ribeiro, šéf Discovery Sports Events, řekl: „Závod Suzuka 8Hodin je nejen velkou zkouškou jezdce, týmu a stroje, ale také oslavou nesmírně úspěšného japonského motocyklového průmyslu. Proto je velmi důležité, aby se této slavné události na skutečně kultovním místě mohli zúčastnit špičkoví jezdci, týmy a výrobci. Děkujeme našim přátelům z FIM a Mobilitylandu za jejich společné úsilí o finalizaci nového termínu 4. až 6. srpna 2023.”

Kalendář FIM EWC 2023

1 – 24 Heures Motos (Bugatti Circuit, Le Mans, Francie) 13. až 16. dubna 2023
2 – 24H SPA EWC Motos (Circuit de Spa-Francorchamps, Belgie) 16. až18. června 2023
3 – Suzuka 8 Hodin (Suzuka Circuit, Japonsko) 4. až 6. srpna 2023
4 – Bol d'Or 24 hodin (Paul Ricard, Francie) 14. až 17. září 2023

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist