Média spekulují o Stonerově účasti ve vytrvalostním klání v Suzuce

Začátkem týdne přinesla italská média informace o možné účasti Casey Stonera v prestižním osmihodinovém podniku v rámci vytrvalostního mistrovství světa. Závod 8Hodin Suzuka je pro Hondu velmi důležitý a Australan má k japonskému výrobci stále blízko, protože má smlouvu s Honda Racing Corporation ohledně testování prototypů MotoGP. Naposledy testoval devětadvacetiletý jezdec těsně před první zkouškou královské kubatury v Malajsii a kromě RC213V tam vyzkoušel také motocykl CBR1000 Fireblade. Zda to má nějakou spojitost s osmihodinovkou je ale ve hvězdách.

Dvojnásobný světový šampion Casey Stoner překvapivě ukončil závodní kariéru v době, kdy byl na vrcholu královské kubatury prototypového mistrovství světa. Zřejmě cítil nějaký tlak na sebe a svoji rodinu, takže se na nějakou dobu stáhl na svůj ranč v Austrálii, kde si chtěl plnit sny, které jako aktivní závodník nemohl.
Bývaly doby, kdy si tolik nerozuměl se zástupci tisku a protože byl ve svých vyjádřeních zdrženlivý, často pak kolem něj kolovaly různé spekulace, které Australana vytáčely ještě víc. Proto je nyní těžké říct, zda jsou zprávy ohledně jeho účasti v Suzuce pravdivé nebo je to jen přání vidět Casey Stonera znovu v akci, třebaže tato informace pochází z většinou dobře informovaného zdroje.

Pro Hondu je Suzuka prestižní událostí a v sedlech jejich motocyklů tam úspěšně závodili jezdci jako Jonathan Rea, Leon Haslam, Ryuichi Kiyonari nebo Michael van der Mark. Holanďan u Hondy zůstal, letos jede premiérový ročník v mistrovství světa superbiků a proto může být ideálním týmovým parťákem Casey Stonera v 8Hodin Suzuka.
Také je pravdou, že letos v Malajsii testoval Casey Stoner Hondu CBR1000 Fireblade, což by ve světle dnešních informací mohlo něco napovědět. Nedávno zajel Australan Troy Bayliss velmi dobře v závodech WSBK na Phillip Islandu, takže pro Stonera zajímavá motivace stejně jako Kevin Schwantz nebo Noriyuki Haga v Suzuce.

Je ale třeba zůstat nohama na zemi a možnosti, že Casey Stoner bude znovu startovat v závodech silničních motocyklů, nedávat až tak velké šance. Samozřejmě bylo by skvělé, pokud bychom se v této věci mýlili, protože ta šance tu stále je.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist