Kawasaki čekala na titul FIM EWC dlouhých třiadvacet let

Sezonu vytrvalostního MS silničních motocyklů 2018/2019 vyhrál tým Webike SRC Kawasaki France Trickstar, jemuž se tak povedlo získat pro Kawasaki světový triumf. Stalo se tak po dlouhých třiadvaceti letech, jelikož naposledy tým Kawasaki vyhrál šampionát v roce 1996.

Továrnou podporovaný francouzský tým Kawasaki slavil sedm titulů vytrvalostního MS v období let 1981 až 1996. Poté padlo rozhodnutí neabsolvovat kompletní ročník, ale jen domácí závody, což znamená čtyřiadvacetihodinovky 24 Heures Motos a Bol d’Or.

Jakmile v roce 2009 převzal otěže týmu Gilles Stafler, nový tovární tým Kawasaki zaznamenal v domácích závodech mistrovství světa důležitá vítězství a pro sezonu 2017/2018 padlo rozhodnutí jet kompletní ročník FIM EWC.

Je to až neuvěřitelné, nicméně již v dalším ročníku 2018/2019 tým Webike SRC Kawasaki France Trickstar slaví titul mistra světa, jenž pro Kawasaki získal s jezdeckou sestavou Jérémy Guarnoni, David Checa a Erwan Nigon.

Pro tým Gillese Staflera to byl premiérový triumf na světové scéně, nicméně pro Kawasaki jejich osmý v pořadí. Jen si na něho tentokrát museli počkat dlouhých třiadvacet let. Webike SRC Kawasaki France Trickstar obhajuje titul ve stejné sestavě a po závodech Bol d’Or a Sepangu jim prozatím patří osmá příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist