FIM EWC – První startuje F.C.C. TSR Honda France, osmý Mercury Racing

Páteční druhé kvalifikační jízdy na Slovakiaringu definitivně rozhodly o pozicích na startu sobotního osmihodinového klání, které se jede v rámi mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů jako třetí podnik sezony. Pole position na startu získal tým F.C.C. TSR Honda France, česká stáj Mercury Racing se do závodu kvalifikovala osmým časem. Start osmihodinovky je 12.května ve 12:30 hodin.

Pole position na startu osmihodinového závodu získal tým F.C.C. TSR Honda France v sestavě s Joshem Hookem, Freddy Forayem a Alanem Techerem. Tým Hondy má od čtvrtku průměr na 2'04,352 sekundy a ten se nikomu z jejich soupeřů nepodařilo překonat.

Z druhé pozice do závodu odstartuje rakouský tým YART-Yamaha, který osmihodinovku jede v sestavě s Brockem Parkesem, Marvinem Fritzem a Maxem Neukirchnerem. Tým má zpravidla perfektní výkony v přípravě, ale velkou smůlu v závodech. Na první pozici ztratili jen osmdesát tisícin.

Zlepšení a posun na třetí místo v pátek zaznamenal tým Suzuki Endurance Racing s jezdci Vincentem Philippem, Etiennem Massonem a Greggem Blackem. Maximum týmu Suzuki je na hodnotě 2'04,812 sekundy co představuje ztrátu na pole position ve výši necelé půl sekundy.

Úřadující mistři světa GMT94 Yamaha do závodu odstartují čtvrtí díky času 2'04,911 sekundy. S Yamahou jede Mike Di Meglio, Niccoló Canepa a David Checa. První pětku uzavírá tým SRC Kawasaki s jezdci Julienem Da Costou, Randy De Punietem a Jérémy Guarnonim. Kwasaki s jedenáctkou na kapotě má rovněž jako poslední čas pod dvě minuty a pět sekund.

Český tým Mercury Racing se do závodu kvalifikoval osmým časem 2'05,247 sekundy. Jezdecká sestava pro závod na Slovensku je ve složení Karel Hanika, Matěj Smrž a Jakub Smrž. Slovenský tým Maco Racing do domácího závodu odstartuje šestnáctý, jeho dvojka startuje sedmadvacátá.

V kategorii SST závodí český tým pod slovenskou licencí Exteria EKO Racing v sestavě Ladislav Chmelík, Martin Choy (BLR) a Tomáš Zajíc. Jezdci nastavili průměr na 2'08,857 sekundy a to znamená start z čtyřiadvacáté pozice. V kategorii superstocků byli devátí nejrychlejší.

Závod na Slovakiaringu startuje v sobotu 12.května ve 12:30 hodin. Termín startu upravovali těsně před čtvrtečními tréninky, takže je otázku jak to bude s živým přenosem na TV Eurosport 2. Ten má totiž v plánu odvysílat také první závod superbiků v Imole. Tam je start ve 13 hodin. Bude dobré se podívat na aktuální program Eurosportu ještě v sobotu dopoledne.

FIM EWC 2017/18 - 8H Slovakiaring – Kvalifikace/celkově
Pátek, 11.května 2018 - Slovakiaring, Slovensko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist