FIM EWC – Pole position v Estorilu získal tým YART Yamaha

Čtvrtek a pátek patřil v portugalském Estorilu přípravě na závěrečný závod mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů FIM EWC 2019/2020. Ve čtvrtek byly na programu tréninky a první kvalifikace, pátek byl ve znamení druhých kvalifikací, které určily postavení jednotlivých týmů na startu 12hodinového závodu v Estorilu. Vítězem kvalifikace je tým YART Yamaha, kde závodí český jezdec Karel Hanika. Tým Bolliger Switzerland, kde jede Ondřej Ježek, je třináctý v pořadí. Start závodu je v sobotu v 9.30 hodin středoevropského času.

Čtvrtek, 24. září 2020

Ve čtvrtek byl prvním bodem programu trénink, který jely týmy dopoledne. Nejrychleji v něm zajel tým YART, který závodí pod oficiálním názvem Yamalube Yamaha EWC Official Team by YART. Nejrychlejší kolo rakouské stáje bylo na hodnotě 1'39,157 sekundy. Druhým týmem v pořadí je F.C.C. TSR Honda France, třetí BMW Motorrad World Endurance Team, jenž je zároveň poslední, který se dostal pod hranici minuty čtyřicet sekund na kolo. Lídr průběžného hodnocení Suzuki Endurance Racing Team měl na kontě čtvrtý čas 1'40,186 sekundy.

V prvních kvalifikacích zajeli nejrychleji jezdci týmu YART Yamaha, kteří dostali průměr na hodnotu 1'39,384 sekundy. Velmi rychlý byl Marvin Fritz s kolem za 1'38,778, Niccoló Canepa nastavil 1'39,769 sekundy a Karel Hanika zajel kolo tratě v Estorilu za 1'39,605 sekundy. Na druhém místě je F.C.C. TSR Honda France s jezdci Josh Hook, Freddy Foray a Mike di Meglio. Třetí v pořadí BMW Motorrad World Endurance Team byl o necelé čtyři desetiny pomalejší. Lídr průběžného hodnocení Suzuki Endurance Racing Team je po prvních kvalifikacích pátý s průměrem na 1'40,142 sekundy. Slovenský Maco Racing zajel na desátou příčku.

Den uzavřel noční trénink, kde byli nejrychlejší znovu jezdci týmu YART Yamaha. Rakouský tovární tým tří ladiček zajel maximum na kolo 1'39,375 sekundy a byli o 0,187 sekundy rychlejší než druzí F.C.C. TSR Honda France. Tým Suzuki Endurance Racing skončil čtvrtý a pátí byli jezdci stáje ERC Endurance. Tým Maco Racing skončil třináctý.

Pátek, 25. září 2020

Také druhou kvalifikaci vyhráli jezdci stáje YART Yamaha, když nejrychleji z trojice Marvin Fritz, Niccoló Canepa a Karel Hanika zajel právě český závodník, jehož maximem na kolo byl čas 1'38,660 sekundy. Německý závodník nastavil 1'38,778 sekundy a Ital 1'38,778 sekundy.

Japonský tým, který jede pod názvem F.C.C. TSR Honda France, byl v kvalifikaci druhý s průměrem 1'39,169 sekundy. Třetím týmem v pořadí je BMW Motorrad World Endurance Team, kde je hodně silný Němec Markus Reiterberger, který nastavil vůbec nejrychlejší kvalifikační kolo 1'38,447 sekundy.

Lídr průběžného hodnocení Suzuki Endurance Racing Team se do závodu kvalifikoval jako čtvrtý a bojovat o titul bude s jezdci Etienne Masson, Gregg Black a Xavier Simeon. Pátým časem rozhodně překvapil polský tým Wójcik Racing Team, který nastupuje ve složení Gino Rea, Broc Parkes a Sheridan Morais.Tým Maco Racing je jedenáctý. S týmem Bolliger Switzerland jede závod v Estorilu Ondřej Ježek a do závodu odstartují třináctí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist