FIM EWC – Pole position má YART Yamaha, Hanika je nejrychlejším jezdcem kvalifikace

V pátek měli jezdci a týmy MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů na programu druhé kvalifikace, jenž definitivně rozhodly o postavení jednotlivých týmů na startu 44.ročníku 24 Heures Motos. Pole position na startu a prní body do hodnocení šampionát získává tým YART Yamaha, kde závodí český jezdec Karel Hanika a jeho dva kolegové Niccolo Canepa a Marvin Fritz. Start závodu je v pravé poledne v sobotu 12.června.

Kvalifikační bitvu zahájili jezdci s modrým označením. V této sestavě jel Karel Hanika (YART Yamaha), jemuž se povedlo skvělé kolo za 1'35,732 sekundy a byl tak ze všech jezdců nejrychlejší. Kvalifikační rekord okruhu, který drží od roku 2017 Randy De Puniet, je na hodnotě 1'35,730 sekundy. Český závodník byl hodně blízko, aby jeho jméno zapsali do historie okruhu. V kategorii červených to byl znovu jezdec YART Yamaha Niccolo Canepa, kdo byl nejrychlejší s kolem za 1'35,831 sekundy. V kvalifikaci žlutých jel za YART Marvin Fritz, který nestačil jen na tovární Suzuki a s kolem za 1'35,849 sekundy byl druhý. Díky těmto výkonům má YART Yamaha průměr 1'35,804 sekundy a může slavit pole position na startu čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

Na druhé pozici je tovární tým Yoshimura SERT Motul s průměrem 1'35,951 sekundy, což znamená, že ztráta na pole position byla v jejich případě na 0,147 sekundy. Týmovými jezdci je trojice Gregg Black, Xavier Simeon a Sylvain Guintoli. Třetím týmem na startu je zástupce německého výrobce BMW Motorrad World Endurance Team. Jezdci Markus Reiterberger, Ilya Mykhalchyk a Javier Fores nastavili průměr na 1'36,099 sekundy.

Slovenský Maco Racing je s průměrem 1'38,440 sekundy dvanáctý v pořadí. Tým, kde závodí Ondřej Ježek, Bolliger Switzerland #8, zajel devatenáctý čas 1'38,856 sekundy a na první YART jim chybí tři sekundy. Výborně si vedl tým kategorie Superstock Wójcik Racing Team 2, kde jede český závodník Michal Filla. Polská stáj je celkově třináctá a v kategorii STK dokonce druhá nejrychlejší. Jejich průměr byl na hodnotě 1'38,517 sekundy a Filla byl v týmu druhý nejrychlejší.

44.ročník 24 Heures Motos – 2.kvalifikace
FIM Endurance World Championship 2021
Pátek, 11.června 2021 – Le Mans (FRA)
Kompletní výsledky -
24-heures-motos-overall-qualifying-classification-overall-qualifying-classification.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist