FIM EWC – Pole position má tým ERC-BMW, Mercury Racing je třiadvacátý

První místo na startu a pět bodů do hodnocení šampionátu dnes vybojovali jezdci týmu ERC-BMW Motorrad Endurance. Jezdecká sestava Kenny Foray, Julien Da Costa a Mathieu Gines nastavila kvalifikační průměr na hodnotu 1'36,597 sekundy a rozdílem osmadvaceti tisícin porazili jezdce rakouské stáje YART Yamaha. Loni stačilo na pole position 1'36,946 sekundy. Český tým Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing se do závodu kvalifikoval třiadvacátým časem, slovenský Maco Racing je třicátý.

V pátečních druhých kvalifikacích zajela výborně sestava týmu ERC-BMW Motorrad Endurance, jenž si díky průměru 1'36,597 sekundy vybojovala první pozici na startu a zároveň tím získali prvních pět bodů do hodnocení za pole position. Kenny Foray, Julien Da Costa a Mathieu Gines nastavili svá maxima každý pod minutu sedmatřicet, což se povedlo ještě dalším dvěma týmům, nicméně jezdci BMW s šestkou na kapotě byli o osmadvacet tisícin rychlejší.

Rakouský tým YART Yamaha byl blízko startu z první pozice, nakonec jsou druzí, takže čtyři body do průběžného hodnocení. Také sestava Broc Parkes, Marvin Fritz a Niccolo Canepa zajela svá maxima pod minutu sedmatřicet s průměrem na 1'36,625 sekundy. O desetinu pomaleji zajeli jezdci týmu VRD IGOL Pierret Experiences Florian Alt, Florian Marino a Xavier Simeon, jenž se do závodu kvalifikovali třetím časem 1'36,707 sekundy.

Posledním týmem s průměrem pod minutu sedmatřicet sekundy je čtvrtý SRC Kawasaki France v sestavě s jezdci Jeremy Guarnoni, David Checa a Erwan Nogon. Tovární tým japonského výrobce nastavil průměr na 1'36,900 sekundy a na prvního ztratil tři desetiny. Nejúspěšnější tým čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, Suzuki Endurance Racing, bude na startu dvaačtyřicátého ročníku pátý. Jezdecká sestava Vincent Philippe, Etienne Masson a Gregg Black mají průměr na 1'37,037 sekundy a přes čtyři desetiny ztráty na pole position. Tým Suzuki také získává poslední bod za pozici na startu.

Včera nejrychlejší tým Honda Endurance Racing v pátek pole position neudržel a s časem 1'37,180 sekundy do závodu odstartuje jako šestý v pořadí. Vítěz prvního podniku sezony F.C.C. TSR Honda France odstartuje sedmý.

Český tým Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing se do závodu kvalifikoval třiadvacátým časem 1'39,265 sekundy. Nejrychlejším jezdcem je Karel Hanika s časem 1'38,317 sekundy. Druhý v pořadí Illya Mykhalchyk zajel maximum na 1'39,004 sekundy. Třetí je Ondřej Ježek s časem 1'40,474 sekundy, který je ale z čtvrteční první kvalifikace, jelikož v pátek byl s časem 1'42,632 sekundy až sedmačtyřicátý. Slovenský tým Maco Racing se do závodu kvalifikoval třicátým časem 1'39,747 sekundy.

42.ročník 24 Heures Motos – Kvalifikace
Sobota, 19.dubna 2019 - Bugatti, Le Mans (FRA)
Kompletní výsledky - 24-heures-motos-overall-qualifying-classification-overall-qualifying-classification.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist