FIM EWC – 24hodinovku v Le Mans vyhrál tým Yoshimura Sert Motul

Čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans vyhrál podruhé za sebou tým Yoshimura SERT Motul s jezdci Gregem Blackem, Sylvainem Guintolim a Xavierem Siméonem. Na druhé pozici skončila YART Yamaha, v jejíž barvách se představil Karel Hanika. Ten měl bohužel smůlu na startu, když se mu nerozjel motocykl. Třetí pak projela cílem Honda France, kterou během závodu rovněž potkalo několik potíží.

Do vytrvalostního závodu v Le Mans startoval z první pozice tým YART – Yamaha Official, ve kterém jezdí Čech Karel Hanika. Bohužel mu však nevyšel úvod, kdy se motocykl nedařilo rozjet a k ostatním se tak připojil až se značným zpožděním. Zároveň došlo na trati k incidentu mezi Bradley Smithem a Christopherem Seigneurem, který narazil do soupeřova stroje, konkrétně do jeho pravé nohy. Angličan byl převezen do nemocnice, kde rentgen naštěstí neprokázal žádná vážná zranění.

Během prvních hodin závodu se do popředí dostala T.C.C. TSR Honda France, která však musela později řešit problémy, když se jí rozpadl tlumič výfuku. Potíže se nevyhnuly ani tovární SRC Kawasaki, jež musela dvakrát do boxů a ztratila tak průběžnou třetí pozici.

Po zhruba pěti hodinách na trať vyrazilo safety car kvůli nehodě Wójcik Racing Teamu EWC 777, konkrétně Robina Mulhausera, po jehož pádu zůstat na trati olej. Následně pak došlo k dalšímu hromadnému incidentu, po němž se rovněž museli traťoví komisaři postarat o olej na dráze, na kterou tak opětovně vyrazilo safety car.

I díky zmíněným incidentům se na první místo dostal tým Yoshimura SERT Motul, který před druhou YART Yamahou vedl zhruba o kolo. Na třetí místo se po skvělém startu a po problémech, jež stáj potkaly, pohybovala Honda France. S motocyklem navíc jen sedm hodin před koncem Gino Rea upadl, čímž tým ztratil další pozici. Po návratu na trať si ji však uzmul zpět. Čtvrtý jezdil Steven Odendaal Viltais Racing Igol.

Yoshimura SERT Motul už v závěru závodu nezaváhal a jeho jezdci Greg Black, Sylvain Guintoli a Xavier Siméon si dojeli pro vítězství. Na druhém místě skončil YART – Yahama Official Team Karlem Hanikou, třetí pak projela cílem F.C.C. TSR Honda France. Čtvrté místo patří TEAM 18 SAPEURS POMPIERS, páté No Limits Motor Team. Slovenský MACO Racing Team dojel na 32. příčce.

 

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist