FIM EWC 2021 – Portugalsko už v červenci, Japonsko až v listopadu

Jelikož v Japonsku není možné o prázdninách uspořádat závod světové série MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů v plánovaném termínu, došlo v kalendáři FIM Endurance World Championship 2021 na změnu pořadí klání v japonské Suzuce (Suzuka 8 Hours) a portugalském Estorilu (12 Hours of Estoril).

V létě chtějí Japonci uspořádat už jednou odloženou Olympiádu, nicméně celosvětová zdravotní situace si vyžádala přísná pravidla s ohledem na vstup do země vycházejícího slunce, což způsobilo komplikace pořadatelům osmihodinovky v Suzuce.

Po jednáních mezi organizátory FIM EWC a promotéry závodů v Japonsku a Portugalsku došlo na změnu termínů jednotlivých podniků. Dvanáctihodinový závod v Portugalsku bude nyní v sobotu 17.července a osmihodinovka v Suzuce v neděli 7.listopadu. Japonské klání také ukončí letošní sezonu se 150% bodů udělených za poslední závod.

Tato nová situace zároveň znamená, že je nyní pouze jeden termín v kalendáři FIM EWC v kolizi s termínem závodů MotoE, kde jede řada jezdců, kteří právě kvůli kolizi termínů museli svou účast v letošním ročníku vytrvalostního šampionátu odříct. Nyní se jim nabízí šance být u toho, tak uvidíme jak to zamíchá jednotlivými sestavami.

Každopádně termín prvního závodu 24Hodin v Le Mans je v tuto chvíli stále platný – 17. a 18.dubna 2021.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist