FIM a Eurosport Events prodloužili spolupráci na dalších deset let

V předvečer startu čtyřiadvacetihodinového závodu 24 Heures Motos v Le Mans podepsal prezident FIM Jorge Viegas novou smlouvu, která prodlužuje spolupráci s Eurosport Events na období příštích deseti let. Mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů tak pokračuje pod taktovkou Eurosportu s nímž od roku 2015 získává jen na popularitě a to především díky velkému prostoru, jenž světový seriál získal na televizních obrazovkách.

Spolupráce FIM s Eurosport Events dostala vytrvalostní šampionát nejen do podvědomí fanoušků závodění na dvou kolech, ale také sponzorů a vedení okruhů z celého světa, kteří by rádi dostali možnost být součástí kalendáře FIM EWC. Jen počet týmů pod smlouvou vzrostl od roku 2015 z dvaceti na rovných čtyřicet. Navíc zájem závodit v jednotlivých podnicích je takový, že musí zasedat výběrová komise.

Co se týče nových destinací v kalendáři šampionátu, tak je to Sepang International Circuit, který na své dráze přivítá letos v prosinci poprvé závody série FIM EWC v rámci sezony 2019/2020. „Je mi ctí a velkým potěšením podepsat nový kontrakt s Eurosport Events během 24 Heures Motos, protože je to událost blízká mému srdci, jelikož jsem se účastnil prvního podniku v roce 1978,“ uvedl Jorge Viegas, prezident FIM.

„Eurosport Events v roce 2015 učinil velmi skromné kroky v rámci vytrvalostního šampionátu,“ prozradil šéf Eurosport Events, François Ribeiro. „FIM se ukázal jako skvělý partner a podporoval změn, které jsme od roku 2016 představili. Vynikající vztahy mezi Eurosport Events a FIM, pod vedením nového prezidenta Jorge Viegas, nyní umožní podniknou dlouhodobé plány, abychom pokračovali v navýšení standardů šampionátu a posílili jeho popularitu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist