Endurance World Championship – 8h Albacete

Třetí podnik letošního MS vytrvalců hostil okruh ve španělském Albacete. Roli favorita potvrdil tým rakouské Yamahy, když dokázal zvítězit i ve třetím podniku EWC. Na špici byl hodně vidět slovenský BK Maco Moto Racing Team, avšak vinou technických problémů se bohužel propadl až na sedmé místo celkového pořadí.

Kvalifikace

Jasná modrá obloha, bezvětří a extrémní teploty. Tyto podmínky panovaly ve Španělsku prakticky po celý závodní víkend a značně prověřily odolnost strojů i jezdců. Na trati rozpálené na 50oC získal Pole Position francouzský Michelin Power Research Team před Yamaha Austria a slovenským BK Maco Moto Racing. Nejlepší ze superstocků –katarský QERT startoval z třinácté pozice.

Závod

Ve Warm-Upu svoji startovní pozici potvrdil Michelin Power Research Team. Před startem závodu v 18.00 panovaly stále vysoké teploty, proto se očekával velmi tvrdý závod. Po caa 30 minutách od startu se do čela závodu dostal Gwen Giabbani (Yamaha Austria) a bojovalo se tak především o druhé a třetí místo. Ivan Silva (Michelin) po pádu doháněl velkou ztrátu, zajel nejrychlejší kolo závodu- 1´32,429 ale na lepší než čtvrté místo to již nestačilo. Slovenský BK Maco R.T. bojoval především s domácím Yamaha Floch Racing Teamem (2. místo). Ještě 45min před koncem držel třetí pozici ale po technických problémech (prasklá zadní rozeta) spadl až na konečné sedmé místo. Na třetím místě závod dokončili francouzi z Team 18 Sapeurs Pompiers se ztrátou 2 kol na vítěze.
Mnoho týmů ze Superstocků doplácelo na vysoké teploty. Endurance Moto 45 zradil alternátor, srbský Marcos Suzuki měl hodně problémů s přehříváním motocyklu, v LTG 57 Zone Rouge museli měnit těsnění hlavy válce a po návratu na trať již nestihli odjet potřebný počet kol nutný pro klasifikaci v závodu. V kategorii SST zvítězil katarský team QERT a jako bonus ho na druhém místě doplnila jeho „juniorka“. Jako třetí dokončil závod španělský Cordoba Patrimonio de la Humanidad.

Výsledky:

EWC
1. Yamaha Austria Racing Team (Jerman, Martin, Giabbani), Yamaha R1
2. Floch Endurace (Checa, Luis, Rivas), Yamaha R1
3. Team 18 Sapeurs Pompiers (Molinier, Briere, Tangre), Suzuki GSX-R 1000

SST
1. QERT (Alnaimi, Al Mannai, Delhalle), Suzuki GSX-R 1000
2. QERT Junior (Alnaimi, Al Malki N., Al Malki Y.), Suzuki GSX-R 1000
3. Cordoba Patrimonio de la Humanidad (Molina, Sainz, Castro), Kawasaki ZX10R

Průběžné pořadí:

EWC
1. Yamaha Austria Racing Team, 95 b.
2. RT Racing Team, 47 b.
3. Amadeus X-One, 40 b.

SST
1. QERT, 88 b.
2. Endurace Moto 45, 49 b.
3. Cordoba Patrimonio de la Humanidad 39 b.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist