Druhý den testu zajel nejrychleji tým GMT94

Ve středu byl poslední den testování v rámci přípravy na zahajovací podnik světového šampionátu vytrvalostních závodů motocyklů. Ten startuje už příští týden v Le Mans prvními tréninky a týmy měly možnost si po zimní přestávce ověřit všechna nastavení pro francouzskou trať. Druhý den už byla dráha kompletně mokrá, takže podmínky testujícím příliš nepřály, ale i s deštěm je třeba počítat.

Nejrychlejším časem 1'54,757 sekundy se prezentoval tým GMT94 Yamaha. Jen něco přes dvě desetiny pomalejší čas nastavil tým Suzuki Endurance Racing a to byl také poslední čas nejen pod minutu a pětapadesát sekund, ale nikdo jiný nezajel ani pod minutu šestapadesát sekund. Třetí v pořadí je japonská stáj FCC TSR Honda s kolem za 1'56,199 sekundy. Do dvou sekund ztráty ještě zajel Team April Moto Motors Events a Team MP Racing, který je zároveň nejlepší z týmů kategorie Superstock.

Na osmém místě je s časem 1'57,128 sekundy tovární stáj Hondy, jejímž cílem není nic jiného než vítězství v závodě. Slovenský tým Maco Racing má na kontě třináctý čas 1'58,623 sekundy a na maximum dne ztrácí necelé čtyři sekundy. Po výkonech z předchozích ročníků se dá očekávat, že také letos budou usilovat o přední pozice v prestižní kategorii EWC.

Na dráhu okruhu Bugatti jezdci vytrvalostního šampionátu znovu vyjedou příští týden, protože už ve čtvrtek 7.dubna jsou na programu tréninkové jízdy. Start samotného závodu je v sobotu 9.dubna ve tři odpoledne. Cíl následuje po čtyřiadvaceti hodinách v neděli 10.dubna 2016. Podrobněji v připravovaném preview.

Test 24Hodin Moto – Bugatti, Le Mans
Úterý, 29.dubna/ středa, 30.dubna 2016
24HMotos 2016_PreTests.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist