Američan Hayden pojede závod Suzuka 8Hodin

Mistr světa prototypového šampionátu z roku 2006 a současný jezdec mistrovství světa superbiků Nicky Hayden nastoupí o prázdninách do vysoce prestižní události pro všechny japonské výrobce, kterou je osmihodinový závod v Suzuce. Američan bude součástí továrního týmu Hondy MuSASHi RT HARC-PRO společně s Michaelem van der Markem a Takumim Takahashim.

Tovární tým Hondy MuSASHi RT HARC-PRO zaznamenal na japonské půdě úspěšné výsledky, když závod seriálu mistrovství světa vytrvalostních motocyklů Suzuka 8Hodin vyhrál v letech 2010, 2013 a 2014. Loni jel s Hondou Casey Stoner, který byl tehdy testovacím jezdcem HRC. Australan ale havaroval a tým tak po dvou hodinách skončil a vítězství neobhájil. Později se přišlo na to, že v jedné ze zatáček došlo k zaseknutí plynu, což byla příčina pádu.

V letošním roce by Japonci z MuSASHi RT HARC-PRO znovu rádi navázali na úspěšnější ročníky a s Michaelem VD Markem, Takumi Takahashim a Nicky Haydenem, který byl Suzuce už jednou v roce 2003, mají šanci to dokázat.

„Pro mě je ohromná čest jet závod Suzuka 8Hodin, který má velmi dlouhou historii, zcela jiný formát startu, zastávky v boxech a je to také o spolupráci s týmovými kolegy o nalezení správného nastavení pro všechny tři,“ řekl Nicky Hayden. „Přitom jak dlouhou máme letní přestávku jsem moc rád, že zůstanu na motorce v ostrém tempu. Nebude to snadné s řadou velmi dobrých týmů, ale bylo by rozhodně skvělé vyhrát a přidat další trofej do své sbírky.“

Co se týče Hondy tak kromě týmu MuSASHi RT HARC-PRO, máme další tři hlavní týmy, kde rovněž pojedou jezdci seriálu Grand Prix a FIM Supersport. Tým F.C.C. TSR Honda je ve složení Kazuma Watanabe, Dominique Aegerter (Moto2) a Patrick Jacobsen (WorldSSP). V barvách TOHO Racing nastoupí Tatsuya Yamaguchi a Ratthapark Wilairot (Moto2). Stáj Au&Teluru Kohara RT má jezdeckou sestavu Kousuke Akiyoshi, Damian Cudlin a Hikari Okubo.

Třetí podnik vytrvalostního šampionátu motocyklů 39.“Coca-Cola Zero” Suzuka 8Hodin je na programu 29. až 31.července 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist