Zraněného Peška v Imole nahradí Svitok

Před třetím závodním víkendem sezony světového poháru Superstock 1000 slovenský tým Moto LG Racing oznámil jméno jezdce, který nahradí zraněného českého závodníka Karla Peška. Tento víkend pojede v italské Imole Slovák Tomáš Svitok.

Jezdec Ducati Panigale Karel Pešek si pádem v zaváděcím kole těsně před startem závodu v Assenu zranil klíční kost, jejíž léčba bude trvat přibližně čtyři týdny. V Assenu už nezávodil a závodit nebude minimálně ani o nadcházejícím víkendu v Imole. „Je mi líto, že se Karel zranil, ale věřím, že se dá co nejdřív zase do pořádku a budeme tak pokračovat v další spolupráci,“ uvedl majitel týmu Moto LG Ľuboš Gréč. „Do dalšího podniku tak nastoupíme s Tomášem Svitokem, který je stále součástí našeho týmu jako mechanik, ale nyní se znovu posadí do sedla týmové motorky.“

Tomáš Svitok závodil s týmem, jehož majitelem je Ľuboš Gréč, posledních několik let, takže všechny velmi dobře zná a tento týden už  testoval na dráze Slovakiaringu, kde si zvykal na motocykl Ducati Panigale s nímž ale moc zkušeností nemá. „S tímto testem musím vyjádřit spokojenost. Tomáš jezdil v pohodě a myslím si, že v Imole můžme zaznamenat hezký víkend,“ dodal Ľuboš Gréč.
Slovák Tomáš Svitok k šanci znovu závodit uvedl: „Je mi samozřejmě líto, že je Karel zraněný, ale přivítal jsem, že jako náhradníka oslovil pan Ľuboš Gréč právě mně a jsem za tuto příležitost velmi vděčný. V průběhu zimy jsem absolvoval kompletní fyzickou přípravu, takže jsem na závodění připravený. Testy dopadly dobře, takže se už do Imoly těším.“

Od začátku sezony pracuje Tomáš Svitok v týmu Moto LG Racing jako mechanik a dle jeho slov, je to zkušenost k nezaplacení. „Je zajímavé to všechno vidět také z druhé strany. Člověk tím získá úplně nový pohled na to, co vám přináší závodění a je to rozhodně pozitivní a zajímavá zkušenost,“ dodal závěrem Tomáš Svitok.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist