Žádný začátek není lehký...

Heating Service Racing Team si dnes odbyl velkou premiéru, s Honzou Halbichem nastoupil v italském Misanu do úvodních tréninků poháru FIM Superstock 1000.

Osmnáctiletý Jan Halbich dnes poprvé nastoupil proti nejlepším jezdcům kategorie Superstock 1000, kteří v rámci Mistrovství světa Superbike jedou svůj pohárový šampionát. Jezdec Heating Service Racing Teamu v dopolední kvalifikaci zajel čas 1:42,977, což znamenalo 19. pozici. V odpolední první kvalifikaci se zlepšil na 1:41,675, ovšem 19. pozice mu zůstala. Výsledky kvalifikace jsou velmi vyrovnané, což českému jezdci dává šanci na další zlepšení, nicméně Honza při své premiéře v poháru FIM rozhodně nezklamal, vždyť na případné bodované pozici mu schází pouhé čtyři desetiny.

O konečném postavení na startu nedělního závodu se rozhodne zítra, kdy je na programu nejprve druhý volný trénink a poté v odpoledních hodinách druhá kvalifikace.
Jan Halbich: „První trénink bych hodnotil kladně. Poznávali jsme dráhu a zkoušeli základní nastavení. Celkem se nám to podařilo, ale je ještě několik věcí, které chceme vyzkoušet, proto jsme na zítra udělali několik změn. Uvidíme, jestli nám to pomůže. Tady se jezdí hodně rychle, konkurence je tu obrovská, ale myslím, že není zase až tak daleko. Je to před námi hodně natěsnané, věřím, že se nám to zítra podaří ještě vylepšit.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist