V sobotu stejně jako v pátek

V pátek doplatil jezdec týmu Salač Racing na pád v odpolední kvalifikaci, dnes se situace opakovala a Jonathan Crea ukončil své působení v italské Imole opět pádem v kvalifikačním tréninku.

Tým Salač Racing dnes ukončil své účinkování na okruhu Enza a Dina Ferrari v Imole, když stop mu vystavilo nesplnění kvalifikačního limitu. Vše bylo zapříčiněno pádem švýcarského jezdce, který v týmu zastupoval Michaëla Savaryho, jež v Imole nemůže startovat z důvodu svých smluvních povinností v závodě 24 hodin Le Mans. Jeho náhradník Jonathan Crea dnes havaroval hned ve svém prvním měřeném kole, což znamená, že v zítřejším závodě nebude startovat.
Martin Sodomek, vedoucí týmu: „Ani po druhém kvalifikačním tréninku se jezdci nepodařilo dostat do závodu. Jonathan havaroval hned v úvodu odpolední kvalifikace a po pádu ve velké rychlosti skončil v mobilní klinice. Tam jej vyšetřili a nezjistili vážnější zranění, nicméně v tréninku již nemohl pokračovat a nedokázal tak zajet požadovaný čas, nutný ke kvalifikování do závodu. Víkend to pro nás byl smolný, ale museli jsme jej absolvovat, abychom mohli pokračovat v dalších dvou závodech. Věřím, že do Magny Cours, kde se jede již příští víkend, bude motocykl opraven. Ve Francii již opět pojede Michaël Savary. Věříme, že se nám tam povede navázat na závod v Nürburgringu, kde Savary dojel jen několik desetin za bodovanou pozicí. Okruh Magny Cours dokonale zná, tak věříme v dobrý výsledek.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist