V Portimau Ježek vybojoval první řadu na startu

Český motocyklový závodník Ondřej Ježek odstartuje do svého jubilejního padesátého závodu ve světovém poháru Superstock 1000 z první řady. Rozhodla o tom sobotní kvalifikace, ve které zajel český jezdec týmu TripleM by Barni Racing Ducati třetí nejrychlejší čas.

Sobotní program začal třetím měřeným tréninkem v němž Ondra Ježek obsadil třetí místo. Rychlejší byli pouze Roberto Tamburini na BMW a Lorenzo Savadori s Aprilií. Tato dvě italská žihadla pak byla nejrychlejší i v kvalifikaci. Ondra skončil s časem 1'45,026 sekundy těsně za nimi.

„Třetí místo v kvalifikaci je dobré, ale přesto cítím, že jsme neukázali vše, na co máme. Na rozdíl od ostatních se nám oproti pátku nepodařilo výrazně zlepšit čas. Přičítám to nastavení, které nám sice zlepšilo ovladatelnost, ale ubralo hodně na přilnavosti,“ uvedl po kvalifikaci Ondra.

Při svém jubilejním padesátém startu v litrových stockách je s první řadou spokojený, ale dobře ví, že ho v neděli čeká pěkná dřina. Soupeři před ním za to vezmou hned od začátku a na záda mu bude dýchat smečka ambiciózních pronásledovatelů.

„První řada je pro start samozřejmě ideální pozice. Savadori a Tamburini zase poletí jak smyslů zbavení, ale já věřím, že jim v závodě, stejně jako v pátek v trénincích, zatopím,“ dodal český jezdec, který se v Portimau bude muset vyrovnat i s velkým vedrem.

Nedělní program začne desetiminutovým warm-upem od 10:30 hodin a hlavní závod STK1000 startuje v 15:15 hodin (SEČ).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist