Útočit na titul, takové jsou cíle týmu Ondřeje Ježka

Český motocyklový závodník Ondřej Ježek zamířil ve druhé polovině ledna do Frankfurtu, kde ho čekal mítink s jeho novým týmem TripleM by Barni Racing Ducati. Dozvěděl se přesné termíny testování ve Španělsku a tým, pod jehož hlavičkou bude jezdit v šampionátu Superstock 1000, mu stanovil cíle pro novou sezonu.

Ondra si momentálně užívá lyžování v Rakousku, to mu ale nezabránilo, aby se s námi nepodělil o nějaké informace z lednového týmového mítinku. „Seznámili jsme se s chodem týmu, začal se předělávat týmový náklaďák. Rozebrali jsme konkurenci,“ řekl na úvod Ondra Ježek.

„Budeme testovat ve Španělsku a půjde o šest testovacích dnů. V termínu 12. až 14. března budeme ve Valencii, od 23. do 25.března pak na Motorlandu v Aragónu. A o prázdninách bychom měli jet ve volnu dva nebo tři závody IDM, což je mistrovství Německa, které by se mělo jet i v Brně. Stále je v jednání termín. A zřejmě se pojede nějaký vložený exhibiční závod v rámci Moto GP na Sachsenringu,“ pokračoval Ondra, od něhož si jeho nový tým hodně slibuje.

„Cíle mi stanovil tým. Být v každém závodě na bedně a celkově útočit na titul,“ byl stručný Ondra, který už se těší, až se posadí na novou Panigale.

„Motorky budou na konci února a začnou na nich práce. Nová elektronika na Panigale bude prakticky loňská superbiková. A také pojedeme měkčí pneu. Místo Pirelli SC2 pojedou Superstocky SC1, takže očekávám, že všude budou padat traťové rekordy. A měly by se i dost snížit časové rozdíly mezi námi a Superbiky. Moc se na to těším,“ dodal Ondra, kterému v Německu nesedlo jen stravování.

„Vrcholem byl Doner Kebab. Půl kila všeho možného a to jsem fakt nesnědl. To nebyla žádná quinoa s lososem,“ dodal s úsměvem na rtech.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist