Tomáš Vavrouš bodoval dvanáctým místem

Jako velká loterie s nastavením a výběrem pneumatik se ukázal nedělní závod kategorie Superstock 600 v Silverstone. Na startu nechyběl český motocyklový jezdec Tomáš Vavrouš, který závodí v barvách české stáje Montáže Brož Racing. Vavrouš v sobotním klání nebodoval, ale pro neděli tým udělal spoustu změn, které znamenaly body.

Tomáš Vavrouš v závodu kategorie Superstock 600 bojoval s Američanem Mamolou a Italem Casalotim o deváté místo. Bohužel díky tomu, že na předním kole zůstala mokrá pneumatika, docházelo velmi často k nepříjemným vibracím celého předku motocyklu, což českého závodníka hodně limitovalo. Přestože v poslední zatáčce závodu Tomáš ještě podlehl italskému jezdci D´Annunziovi, bylo z toho v cíli pěkné dvanácté místo a další čtyři body do celkové klasifikace evropského šampionátu.
12. Tomáš Vavrouš (Montáže Brož Racing Team) – Superstock 600, 22.místo

„Po včerejším závodě jsme se s týmem dohodli, že provedeme změny na pérovaní. Těchto změn jsme udělali hodně, ale vše nám překazil déšť. Museli jsme tedy vše opět změnit. Bylo to hodně složité. Dohodli jsme se, že se po zaváděcím kole rozhodneme, zda pojedeme mokré nebo suché pneumatiky. Já volil mokré, ale těsně před zahřívacím kolem se náš šéftechnik Aleš rozhodl vyměnit zadní pneumatiku za suchou, což bylo to nejlepší rozhodnutí.“

„Byl to skvělý tah, bez kterého bychom nedojeli tak, jak jsme dojeli. Jediný nedostatek byla přední mokrá pneumatika, se kterou jsem se hodně trápil. Bylo to pro mne jak závody v motokrosu. Měl jsem strašně rozpumpované ruce, pěkně jsem si s tím zacvičil. Byl to neskutečný závod a já v něm hodně bojoval.“

„Byl to pro mne jeden z nejtěžších závodů kariéry a já bych za dobrý výsledek rád poděkoval celému týmu, který mi připravil dobrou motorku. Celý víkend jsme tu hodně natestovali a nashromáždili spoustu užitečných informací. Nebýt toho malého zaváhání hned v prvním tréninku, tak to mohlo být i bez pádu. Velký dík týmu."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist