Sobotní závod dokončil Tomáš Vavrouš jednadvacátý

Tomáš Vavrouš a Montáže Brož Racing Team dnes na okruhu Silverstone nastoupil k prvnímu ze dvou víkendových závodů Mistrovství Evropy Superstock 600.

V sobotní dopolední kvalifikaci si Tomáš Vavrouš vylepšil nejlepší čas na 2´13,696 sekundy, což ho zařadilo na 18. startovní pozici. Z této pozice do odpoledního závodu dobře odstartoval a posunul se těsně za bodovanou patnáctku, když cílem úvodního kola projel na šestnáctý. Bohužel poté ho předjelo několik soupeřů, se kterými český závodník nedokázal držet tempo.

Závod byl v sedmém kole zastaven kvůli nebezpečnému pádu dvou jezdců, po kterých na dráze zbyly rozbité motocykly. Tomáš Vavrouš v té době byl na 22. pozici, ze které se v konečné klasifikaci posunul o jednu pozici dopředu, když byl jeden z jezdců dodatečně vyloučen. I přes nelichotivý výsledek z úvodního závodu tohoto víkendu je tým připraven zítra udělat maximum k zlepšení finální pozice, k čemuž by mu měly pomoci informace, které tým získal během dnešní kvalifikace a závodu.
21. Tomáš Vavrouš (Montáže Brož Racing Team)

„Start do dnešního závodu se mi povedl a ani první kolo nebylo špatné. Poté se ale přede mne dostalo několik jezdců a já nebyl schopen udržet jejich tempo. Propadal jsem se dozadu. Do zítřejšího závodu se pokusíme udělat ještě trochu změny v nastavení pérování. Když se totiž před závodem změnily podmínky na dráze, tak jsem s tím měl na několika místech problémy. Dával jsem strašně pozdě plyn na výjezdech ze zatáček. Pokusíme se to tedy vyřešit úpravou zadního pérování. I přes tento výsledek bych chtěl poděkovat celému týmu. Dnes jsme získali spoustu informací a zkušeností, které zítra využijeme ve druhém závodě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist