První úspěšný test s Panigale

Tým SK Energy – Fany Gastro s jezdci Ondrou Ježkem a Tomášem Svitkem absolvoval svůj první předsezónní test na španělském okruhu Motorland Aragón.

Po hektických přípravách nového stroje Ducati 1199 Panigale R se tým společně s Ondrou dočkal první třídenní zkoušky na okruhu, který v polovině dubna hostí úvodní podnik poháru FIM Superstock 1000. Únik z nevlídného počasí v České republice přišel všem vhod. I když byl test provázen proměnlivým počasím zejména v odpoledních hodinách, byly podmínky pro ježdění velmi dobré.

První Ondrovo seznámení s Panigale dopadlo pozitivně. Za tři dny najezdil celkem 88 kol, z nichž nejrychlejší mělo časovou hodnotu 1:56,276. Tento čas se bohužel nedá srovnávat se závodními časy třídy Superstock 1000, protože při testu se jezdila varianta tratě pro MotoGP.


Ondrův stájový kolega Tomáš Svitok neměl ještě připraven svůj nový motocykl Kawasaki ZX-10R, a tak absolvoval testy na loňské Ducati. Čas 1:56,743 ukázal jeho dobrou formu před nadcházející sezónou.

Ondřej Ježek: „Úvodní testy v Aragónu jsou za námi. Za sebe můžu říct, že byly docela úspěšné. Nebýt několika dešťových přeháněk, které narušily program testů, neměly by chybu. Mrzí mě, že jsme nemohli najet více kol, přece jen je 88 kol za tři dny podprůměrný počet. Ale vzhledem k okolnostem musíme být spokojeni. Ducati Panigale se ovládá velmi lehce a má podle mě velký potenciál. Ještě nás však čeká hodně práce. Motor sice disponuje obrovským výkonem, ale ve spodních otáčkách je ještě co zlepšovat. Trochu nás také trápily problémy s quickshifterem. Se zajetým časem jsem ovšem spokojený. Již od středy nás čeká další pětidenní test v rámci mistrovství České republiky a Alpe Adria Championship na Slovakiaringu. Doufejme, že počasí bude trochu lepší, než hlásí předpověď.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist