Premiéra v Evropě přinesla Klejchovi 20. místo

Jiří Klejch dnes ve svém premiérovém závodě Mistrovství Evropy Superstock 600 skončil na 20. pozici.

Montáže Brož Racing Team dnes na okruhu v Brně nastoupil k závodu Mistrovství Evropy kategorie Superstock 600. Jiří Klejch do něj startoval z 24. pozice a bylo tedy jeho cílem pokusit se toto výchozí postavení zlepšit. Po dobrém startu se Jirka posunul do první dvacítky, o kterou v několika posledních kolech sváděl souboj s Novozélanďanem Lewisem. V posledním kole s ním sice prohrál, ale ve výsledné klasifikaci jeho jméno v top 20 figuruje. Jezdec Montáže Brož Racing Teamu si navíc v závodě zlepšil i čas na jedno kolo, když své maximum posunul na hodnotu 2:10,995.

Ke druhé kvalifikaci měl dnes nastoupit i Tomáš Vavrouš. Bohužel po havárii v superbikovém superpole se celý program výrazně protáhl a kvalifikace na závod Coppa dei due Paesi byla zrušená. Zítra na Tomáše čeká ráno mimořádný warm up, odpoledne pak závod na sedm kol.
Jiří Klejch – 20. místo v závodě třídy SUPERSTOCK 600 (+50,561):Do závodu jsem nastupoval s tím, že si chci zlepšit čas a utrhnout nějakou pozici. Start se mi docela povedl. Dostal jsem se přes celou jednu řadu. Později jsem jel ve dvojici z Lewisem z Nového Zélandu. Několikrát jsme si vyměnili pozici. V posledním kole jsem mu to tam dal, ale on mi to bohužel poslal zpátky. Dojel jsem na 20. místě. Asi to není nejlepší pozice, ale pro mne tohle byla velká premiéra v tom nejlepším šampionátu, který se v naší kategorii jezdí. Je to Mistrovství Evropy, ale jedou tu i velmi kvalitní jezdci z Austrálie, Jihoafrické republiky, či Nového Zélandu. Takže s 20. pozicí jsem celkem spokojený. Zlepšil jsem si čas, což je další dobrá věc. Celý tento víkend pro mne byla obrovská zkušenost. Děkuji týmu, že mi umožnili zde startovat. Mechanici odváděli skvělou práci. Připravili fantastickou motorku a ještě jednou jim za vše děkuji.“

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist