Po páteční premiéře v Portimau je Tomáš Vavrouš jedenáctý

Český tým Montáže Brož Racing o tomto víkendu nastoupil na portugalském okruhu Algarve ke čtvrtému závodu Mistrovství Evropy Superstock 600. Na okruhu nedaleko přístavního města Portimao je tým a jeho jezdec Tomáš Vavrouš poprvé, i proto bylo dnešním cílem především seznámení s okruhem a získání prvních informací pro nastavení stroje.

V dopoledním tréninku zajel jediný český jezdec v evropském šampionátu kategorie Superstock 600 čas 1:52,933, což znamenalo 17. pozici. Odpoledne byla na programu již úvodní kvalifikace. V ní se Tomáš postupně dostával do dobrého tempa, což přineslo i zlepšení času na 1:50,489 a posun na 11. místo. Bohužel v závěru kvalifikace Tomáš havaroval a tím pro něj páteční kvalifikační boj předčasně skončil.

Přestože tedy jezdec Montáže Brož Racing Teamu nejezdil v posledních minutách, kdy se každý snaží zrychlovat, je výchozí pozice velmi dobrá, když Tomáše od nejrychlejšího Australana Nestorovice dělí 1,3 sekundy, zatímco například na pátého Covenu z Nizozemska český závodník ztrácí pouze osm desetin.
11. Tomáš Vavrouš (Montáže Brož Racing Team) - Kawasaki ZX-6R

„Máme za sebou první volný trénink a první kvalifikaci. Až na jedno zaváhání probíhalo všechno v pořádku. V prvním tréninku jsem byl sedmnáctý, věděli jsme tedy, že na kvalifikaci musíme zapracovat. Bohužel jsem se v kvalifikaci hůř dostával do tempa, proto se mi zpočátku špatně pracovalo s motorkou. Později jsem se chytil rychlejší skupinky, ve které jsem se postupně rozjel a začínal dosahovat lepších časů.“

„Prosadil jsem se na průběžné jedenácté místo, ale bohužel před koncem kvalifikace nás postihl pád v první zatáčce, kde mi podklouzlo přední kolo. Tím skončilo naše snažení v dnešní kvalifikaci. Musíme se podívat na pérování motorky a pokusit se zlepšit jeho nastavení. Na zítřejší kvalifikaci se chci soustředit, protože cílem je top ten.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist