Marco Faccani, nový evropský šampion STK600

První mečbol Ital bez problému proměnil, když v Jerezu vyhrál sobotní závod třídy Superstock 600 a protože to bylo předposlední klání sezony a jeho náskok v čele průběžného hodnocení už ve Francii nemůže nikdo z jeho soupeřů překonat, získává tak v jubilejním desátém ročníku FIM Europe STK600 jistotu titulu evropského šampiona.

Právě před rokem vybrala italská motocyklová federace (FMI) Marca Faccaniho, aby reprezentoval jejich barvy v desátém ročníku evropského šampionátu FIM Europe Superstock 600. Neměl to ale vůbec snadné, protože před ním titul získal jeho krajan Franco Morbidelli. Dnes dvacetiletý závodník se ale příležitosti nezalekl a vloženou důvěru vrátil naprosto skvělým způsobem, když po šesti odjetých kolech sezony mistrovství šestistovek vyhrál.
Italský závodník zahájil letošní sezonu ideálním způsobem, když v Aragonii vyhrál svůj první závod roku. Následně v Assenu byl kvůli povětrnostním podmínkám opatrnější a na stupních vítězů chyběl. Nicméně v domácím prostředí Imoly Marco Faccani získává další první místo v cíli a před letní přestávkou už má na svém kontě sérii tří vítězství v řadě.

Před cestou na jih Španělska měl Faccani náskok 34 bodů a o vítězství jej mohla připravit jezdecká chyba nebo technická porucha. K tomu ale nedošlo, Ital závod v Jerezu vyhrál a průběžné hodnocení teď vede s náskokem 48 bodů. Poslední závod šestistovek jedou za měsíc na francouzském okruhu Magny Cours a tam už samozřejmě pojede Ital v roli evropského šampiona.
„Fantastický den!“ uvedl spokojený Marco Faccani, jezdec týmu San Carlo Team Italia. „Byl to asi můj nejtěžší závod sezony. Byl rychlý, vyrovnaný a po celou dobou jsem měl za sebou Caricasula. Nebylo to snadné, ale moc jsem chtěl zajistit titul vítězstvím v závodě. To jsem dokázal a jsem neuvěřitelně šťastný, protože jsem snad ani mohl chtít víc. Rád bych za tento báječný rok poděkoval všem v týmu. Teď už míříme do Magny Cours, kde si to užijeme ještě víc!“

Vítězové jednotlivých ročníků Superstock 600:

2005 - Claudio Corti - ITA - Team Trasimeno - Yamaha YZF R6
2006 - Xavier Simeon - BEL - Alstare Suzuki Corona Extra - Suzuki GSX-R 600
2007 - Maxime Berger - FRA - Team Trasimeno - Yamaha YZF R6
2008 - Loris Baz - FRA - YZF Yamaha Junior Team - Yamaha YZF R6
2009 - Gino Rea - GBR - Ten Kate Honda Racing - Honda CBR 600RR
2010 - Jeremy Guarnoni - FRA - MRS Racing - Yamaha YZF R6
2011 - Jed Metcher - AUS - MTM Racing Team - Yamaha YZF R6
2012 - Michael van der Mark - NED - EAB Ten Kate Junior Team - Honda CBR 600RR
2013 - Franco Morbidelli - ITA - San Carlo Team Italia - Kawasaki ZX-6R
2014 – Marco Faccani – ITA - San Carlo Team Italia - Kawasaki ZX-6R

FOTOGALERIE:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist