Karel Pešek jezdcem Moto LG Racing Team

Na bratislavské výstavě Motocykel 2014 proběhla v pátek 14.března prezentace týmu Moto LG Racing, jenž ještě loni vystupoval ve světovém poháru Superstock 1000 pod názvem SK Energy a v jeho barvách závodil český jezdec Ondřej Ježek. Tým letos pokračuje pod názvem Moto LG Racing s dalším Čechem Karlem Peškem.

Tým SK Energy loni v seriálu Supersport 1000 obsadil s Ondřejem Ježkem celkově šesté místo v kategorii jednotlivců s jedním umístěním na stupních vítězů, když cílem závodu v Imole Ježek projel třetí. Ondřej Ježek po skončení sezony 2013 přestoupil k týmu Barni Racing a slovenský tým pokračuje v nové sezoně s jediným jezdcem a dalším Čechem, talentovaným Karlem Peškem.

Jednadvacetiletý Karel Pešek k nové výzvě ve světovém poháru Superstock 1000 uvedl: „Ve srovnání s Ondrou jsem v tomto šampionátu v podstatě nováčkem a ze začátku mě čeká především získávání důležitých zkušeností, což platí také o motorce Panigale.“

„Není snadné přesednout ze čtyřválce na dvouválec. Chování motoru je jiné a něco jiného to vyžaduje také od samotného jezdce. Panigale je ale výborná motorka a přece jenom, na dobré se snadněji zvyká. Proto věřím, že naše spolupráce bude úspěšná,“ uvedl Karel Pešek.

„Náš tým má za sebou vynikající sezonu, kdy Ondra dokázal držet krok nebo dokonce porážet tovární jezdce,“ cituje majitele týmu Ľuboše Gréče slovenský moto-cup.sk. „Našim cílem je pokusit se o něco podobného s Karlem a možná se nám časem podaří prohánět právě i Ondru :-)“

První závod světového poháru Supersport 1000 je na programu 13.dubna na okruhu Motorland Aragón ve španělské Aragonii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist