Jiří Klejch nahradí v Jerezu Tomáše Vavrouše

Východočeský Montáže Brož Racing Team absolvuje závěrečný závod evropského šampionátu kategorie Superstock 600 s novým jezdcem. Do španělského Jerezu de la Frontera, kde se koná finálový víkend WSBK a jehož součástí je i evropský šampionát mladých nadějí v kategorii Superstock 600, nastoupí s Jiřím Klejchem.

Jiří Klejch nahradí v sedle motocyklu Kawasaki Ninja ZX-6R Tomáše Vavrouše, který ze studijních a finančních důvodů ukončil po vzájemné dohodě své působení v týmu, se kterým absolvoval devět z deseti evropských závodů, ale také závod šampionátu Alpe Adria na okruhu v Mostě.

Jiří Klejch už v minulosti s týmem Montáže Brož Racing spolupracoval a společně získali několik titulů Mistra České republiky. V letošním roce startoval Jiří Klejch s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-6R v Alpe Adria šampionátu kategorie Superstock 600. O tom, že si s tímto motocyklem dobře rozumí, vypovídají jeho výsledky, které měly vzrůstající tendenci a vrcholily vítězstvím v závěrečném závodě celého mistrovství na okruhu Slovakia Ring a poté ve španělském Albacete, kde Jirka startoval v závodě Mistrovství Evropy Superstock 600 a dokončil ho na velmi dobrém 11. místě.

Přestože nikdy v Jerezu nestartoval, celý tým věří , že mladý závodník odvede dobrou práci i tentokrát, kdy jej čeká jedna z nejtěžších zkoušek letošní sezony. Jiří Brož, manažer a majitel týmu k výměně jezdců uvedl: „Do posledního závodu bohužel nemohl zasáhnout Tomáš, a tak jsem rád, že jsme nalezli náhradníka v Jirkovi Klejchovi. Jirka je již zkušený závodník a věřím že v Jerezu odvede dobrý výkon, přestože mu schází zkušenosti z těchto závodů v letošním roce a na trati v Jerezu ještě nestartoval.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist