Ježek je po pátečních trénincích druhý

Skoro šest minut svítilo v průběžných výsledcích druhého měřeného tréninku české jméno Ondřej Ježek. Nakonec ale jezdec týmu Triple-M by Barni Racing Ducati obsadil druhé místo a stejná pozice mu patří také v kombinaci časů obou volných tréninků, kterými dnes v Doningtonu odstartovali přípravu na čtvrtý závod sezony světového poháru Superstock 1000.

V Donington Parku si Ondra Ježek v roce 2007 zlomil nohu, ale v dalších dvou případech se mu na okruhu v Británii dařilo a na úspěšnou vlnu dokázal navázat. V úvodním tréninku sice nebyl optimálně nastavený podvozek a to se pochopitelně projevilo. Přesto výsledkem bylo páté místo. Zvítězil Tamburini s BMW, druhý byl De Rosa na Ducati a třetí Savadori s Aprilií.

Ve druhém tréninku to už ale byla jiná písnička. Šest minut před koncem český jezdec zajel nejrychlejší čas a byl ve vedení. Bohužel když už se zdálo, že ho nikdo nepřekoná, povedlo se hodně rychlé kolo Savadorimu. „Co k tomu říct, to kolo mu sedlo. Dalo se čekat, že bude znovu tvrdit muziku. Ale v sobotu ani v neděli mu nedáme nic zadarmo,“ řekl Ondra bezprostředně po skončení odpoledního tréninku.

„Opět to nebylo špatné. Pár let jsem tady na tom okruhu nezávodil, takže chvíli trvalo, než jsem si ho osvěžil. Do odpolední části jsme udělali velké změny na podvozku a bylo to o něco lepší. I když pořád ne tak, jak bychom si představovali. Věřím, že v sobotu nebude proměnlivé počasí a že se nám podaří zopakovat pole position z Imoly,“ dodal Ondra.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist