Ježek je po Jerezu zpátky na třetí pozici

Jedenáct bodů za páté místo v závodu a posun na třetí příčku v průběžném hodnocení světového poháru Superstock 1000 je výsledkem českého motocyklového závodníka Ondřeje Ježka, který zaznamenal v šestém kole sedmidílného seriálu ve španělském Jerezu.

Po startu se Ondřej Ježek rychle posunul na pátou pozici, kterou si udržel až do konce desetikolového závodu. V klání, které bylo po dvou kolech přerušeno červenými vlajkami, zvítězil Argentinec Leandro Mercado, Ježkův týmový kolega, jenž se tak posunul na vedoucí pozici průběžného hodnocení.

„Tento víkend opravdu neprobíhal podle mých představ,“ uvedl Ondřej Ježek po závodě. „Z tohoto pohledu hodnotím páté místo pozitivně. Posun na třetí příčku je před posledním závodem důležitý. Děkuji týmu za jeho práci a gratuluji Leandrovi k důležitému kroku k titulu. Věřím, že za měsíc v Magny Cours mi to sedne mnohem lépe a vrátím se zpět na stupně vítězů.”
Manažer týmu Barni Racing Marco Barnabó k víkendu v Jerezu řekl: „Byl to velmi těžký víkend. Pracovat s pneumatikami na okruhu jako Jerez, který má tak malý grip, společně s velkým horkem, nás postavilo před těžkou práci, díky které jsme ve výsledku získali fantastické výsledky.“

„Jsem velmi spokojený s oběma závodníky a s týmem, který pracoval na maximum, tak jako vždy. Máme pět bodů náskok, s kterým půjdeme do posledního závodu ve Francii. Děkuji Ducati za podporu a všem našim sponzorům,” dodal Marco Barnabó.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist