Halbich: Byla to obrovská zkušenost

Heating Service Racing Team dnes prožil opravdovou premiéru v poháru FIM Superstock 1000, v italském Misanu skončil Honza Halbich na 19. pozici.

Byla to pro nás obrovská zkušenost. To jsou slova, která vyslovují všichni členové západočeského týmu Heating Service Racing. Ten dnes se svým jezdcem prožil premiérový závod v elitním poháru mladých nadějí, který se koná v rámci vybraných závodů Mistrovství světa Superbike. Tento FIM Superstock 1000 Cup sdružuje ty nejlepší jezdce této kategorie a Honza Halbich tak měl čest bojovat proti opravdu silné konkurenci.

Do závodu startoval z páté řady, ale nováčkovská daň si vybrala své „sousto“ v podobě ztráty pozic v prvních zatáčkách. Závod byl po několika kolech zastaven z důvodu oleje po jedné z havárií, což znamenalo druhou šanci nejen pro našeho závodníka, ale pro celé startovní pole. Opakovaný závod se jel již pouze na šest kol a Honza se během nich dokázal propracovat na 16. místo, tedy pouze jednu pozici za bodovanou patnáctku. Bohužel v posledním kole si Honzík vybral opravdovou nováčkovskou daň, když v souboji skupiny, ve které jezdil na čele, ztratil tři pozice a cílem tak projel na 19. místě.
Jan Halbich: „Po prvním startu jsem se v první zatáčce propadl o hodně pozic, ale závod byl po třech nebo čtyřech kolech kvůli pádu přerušen. Startovalo se tedy znova, ale byl to sprint na šest kol. Opět se mi nepovedla první zatáčka. V posledním kole jsem propadl ve skupině a už jsem se nedokázal vrátit dopředu. Tento víkend je pro mne obrovská zkušenost. Tyto závody se jezdí tělo na tělo, kapoty na kapoty. Pro mne to znamená nabrat ještě další zkušenosti. Byl to opravdu fantastický víkend, který hodnotím jednoznačně kladně. Děkuji celému týmu za jeho tvrdou práci a těším se na další závody.“

Václav Rumlena, manažer týmu: „Přijeli jsme sem poznat prostředí a seznámit se s tím, jak se zde pracuje, jací jsou soupeři, a co lze od této série očekávat. Je to pro nás vše nové a asi největší problémy jsme měli s pneumatikami. Honza až doposud jezdil na Dunlopech a přechod na Pirelli je pro každého závodníka těžký. My jsme zde získali mnoho cenných zkušeností, které hodláme všechny zužitkovat ve správný progres. Nyní jednáme o dalších závodech. V pondělí padne definitivní rozhodnutí, zda budeme cestovat do Aragonu. Problém je, že Honza je v tomto poháru nový, nová je pro něj i trať ve Španělsku a připravit se tak během čtyř půlhodinových tréninků na závod není jednoduché. Jeho soupeři mají zkušenosti s okruhem i pneumatikami. Zítra se sejde celý tým a rozhodneme se, jak dál. Chtěl bych týmu poděkovat za skvělou práci. Honzovi se v Misanu dařilo neustále zrychlovat a rozhodně ukázal, že v budoucnu se může dostat mezi nejlepší jezdce této kategorie.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist