Coghlan s Marinem letos nastoupí s R1 v STK1000

Skot Kev Coghlan a Francouz Florian Marino tvoří novou jezdeckou sestavou týmu MRS Yamaha, který v roce 2015 nastoupí do světového poháru FIM Superstock 1000, kde zároveň přivede značku Yamaha v podobě nového stroje R1.

Rodák z Perthu, šestadvacetiletý Kev Coghlan, v posledních dvou letech závodil v seriálu mistrovství světa třídy Supersport, kde bylo jeho nejlepším umístěním celkové páté místo z loňského ročníku. Jezdcem třídy Superstock 1000 byl dosud jen jednou a to v roce 2012, kde obsadil s jedním umístěním na stupních vítězů celkové deváté místo.

„Sledoval jsem možnosti jak v STK, tak také ve WSS, ale v supersportech to pro letošní rok nevypadalo na krok vpřed, takže když mi Morillas zavolal znělo to jako něco nového, něco co má budoucnost,“ uvedl Kev Coghlan a dodal: „Vypadá to, že na startovním roštu budou silní jezdci, ale skutečnost, že budeme mít tovární podporu Yamahy v tom hrála významnou roli. Zdá se, že budeme hodně testovat a rovněž budeme zapojeni do vývoje motorky.“
Jméno jednadvacetiletého Floriana Marina je českým fanouškům důvěrně známo, protože závodil v barvách stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres a loni obsadil v celkovém hodnocení třídy Supersport konečné třetí místo. Jako náhradní jezdec závodil také ve druhé polovině sezony 2014 v seriálu Grand Prix a měl velké ambice podepsat pro letošní ročník smlouvu s Forward Racingem v Moto2.

Naposledy jela Yamaha kompletní sezonu ve světovém poháru Superstock 1000 v roce 2011. Pro tři ladičky je to letos taková malá premiéra a možná také příprava na přestup do kategorie Superbike, kde by se měli objevit v roce 2016 s čímž tak trochu oba jezdci počítají.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist