Byla to bitva, jen ne o stupně vítězů, prozradil Ježek

Český motocyklový závodník Ondřej Ježek dojel ve španělském Jerezu osmý a v průběžném pořadí světového poháru zůstává na čtvrtém místě. Jezdec týmu TripleM by Barni Racing Ducati startoval po předchozí penalizaci soupeře z první řady a dokonce chvíli vedl. Pak ale nastaly problémy s přilnavostí a v neposlední řadě potíže se spojkovou páčkou poškozenou po nárazu jednoho z jezdců. Před posledním závodem v Magny Cours tak Ježek ztrácí na třetí pozici třiadvacet bodů.

V sobotní kvalifikaci Ondra skončil čtvrtý a měl startovat z druhé řady. Jenže po penalizaci Russa se posunul do první řady. Toho dokonale využil a krátce po startu se dostal do čela závodního pole. Jenže bojovat o stupně vítězů mu neumožnila malá přilnavost zadního kola. Kvůli slabému gripu musel brzy na brzdy a ještě více se trápil při výjezdech.

„Jsem zklamaný a naštvaný,“ komentoval nedělní klání Ondřej Ježek. „Byla to bitva. Bohužel ne o stupně vítězů, jak jsme všichni chtěli, ale spíše o přežití. Kvůli penalizaci Russa jsem se na roštu posunul na třetí pozici. To jsem využil a po startu vedl. Bohužel grip zadního kola byl natolik špatný, že jsem nemohl chodit na brzdy pozdě a předjelo mě několik jezdců. Výjezdy, to byla ještě větší hrůza.“

„V jednom kole pak do mě dokonce narazil Russo. Tím nárazem mi ohnul spojkovou páčku. Ke konci závodu jsem měl lepší kondici než skupina přede mnou. Dojel jsem ji zpátky, ale kvůli špatným výjezdům jsem je nebyl schopný předjet na brzdy. Zklamání je obrovské, protože veškerá dobrá a tvrdá práce posledních týdnů přišla vniveč,“ řekl závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist