Barni Ducati: Kvůli nedostatku peněz žádné superbiky

První evropský závod MS-Superbike na okruhu MotorLand Aragón je zároveň prvním měřením sil šampionátu Superstock-1000-Cup. K favoritům určitě patří italská stáj Barni Ducati.

14. dubna začíná ve Španělsku na okruhu MotorLand Aragón pro piloty seriálu Superstock-1000-Cup sezóna 2013. Favorizovaný tým Barni Ducati testoval tři dny v Almerii a samozřejmě se svými dvěma hvězdnými piloty: Niccolò Canepou a Eddie La Marrou.

Po několikaměsíčním jednání se týmový manažer Marco Barnabo musel rozhodnout, že setrvá i v sezoně 2013 v šampionátu Superstock-1000-Cup: Pro MS-Superbike se mu nepodařilo dát dohromady potřebný budget. Ale do sezony 2013 nastoupí v silném složení: Vicemistr La Marra a ex-mistr Canepa tvoří ze stáje «Barni» velmi silný tým.

"Jsem velmi spokojený s těmito třemi dny testování, odjel jsem více než 1000 km s motocyklem Ducati 1199 Panigale a vyzkoušel řadu různých nastavení. Atmosféra v týmu je excelentní a už se nemohu dočkat začátku sezóny. Jsem nabitý energií a proto pojedu kromě tohoto seriálu i superbikové mistrovství Itálie CIV.", zhodnotil testování vicemistr z roku 2012 Eddie La Marra.

Jeho týmový kolega Canepa se vrátil do tohoto šampionátu po roce závodění v MS-Superbike. Minulý rok měl bohužel smůlu v podobě několikanásobné zlomeniny pravé holení kosti (pád v září na Nürburgringu), ale nyní už je naprosto v pořádku: "Po dlouhé zimní přestávce jsem rád, že opět sedím na motocyklu. S rychlostí na okruhu jsem spokojený a v noze necítím žádné bolesti. Jsem na sezónu připraven", říká 24-letý pilot, který v posledních sezónách neměl vůbec štěstí ani na motocykl a ani na závodní série a vystřídal snad úplně vše: Od MotoGP přes Moto2 až po WSBK....

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist