Z prvního závodu vezeme 6 bodů

Po včerejších předpovědích o hrůzných teplotách dnes během dne, po zkrácení závodu o šest kol jako bezpečnostní reakce na tuto situaci, se dnes přesně ve 13.30 odstartoval první závod letošního roku. Teploty nakonec nedosáhly ani včerejších maxim a tak možná zkrácení bylo předčasné.

Lukáš odstartoval do závodu ze své dvanácté pozice a hned na začátku poněkud zaostal. Poté, co přejel z vnitřního okraje první zatáčky na venek, aby na výjezdu měl lepší pozici, ho jeden z jezdců před ním v zatáčce zavřel, takže do konce prvního i druhého kola dojel na patnáctce. Po druhém kole se utvořila již pětičlená skupinka, ve které Lukáš jezdil jako pátý a postupně se velmi pracně prokousával dopředu. Jak později tuto etapu závodu komentoval, "Jel bych asi i rychleji, ale nemohl jsem se před ně dostat. Jeli natolik jinou stopu než já, že to prostě nešlo". V půlce závodu se konečně našel nějaký recept a Lukáš se pomalu začal posunovat dopředu, až do posledního patnáctého kola, kde cílem projel na skvělém desátém místě. Ztráta na deváté místo byla pouze 0,1 vteřiny a časy na kolo rozhodně nasvědčovaly tomu, že další posun byl možný.

Lukáš Pešek: "Jel jsem na jistotu. Věděl jsem dopředu, že chci v prvním závodě hlavně dojet. Dvanáctá pozice na roštu byla sice dobrá, ale nepovedlo se mi to zúročit. Start nebyl úplně to pravé a tak do první zatáčky jsem šel v klubku všech ostatních. Škoda. Navíc v první zatáčce mi to někdo zavřel a bylo to. A taky škoda, že se nejela regulérní délka závodu. V průběhu jsem si totiž dokázal, že jsem schopen zajíždět pravidelné časy a určitě bych jel na hranici pětky. Navíc když jsem se konečně dostal přes ty jezdce v mé skupině a mohl jet, byl konec. Jinak desáté místo jako premiéru beru."

Další závod nás čeká již v Evropě na přelomu března a dubna v italské Imole.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist