Z pádu ve vysoké rychlosti vyvázla Pelikánová bez zranění

Alexandře Pelikánové se ani v holandském Assenu nepodařilo přímo kvalifikovat v rámci závodního víkendu světového šampionátu Supersport 300 do hlavního závodu. Česká motocyklová závodnice se v Superpole musela vypořádat s nepříznivým počasím a ve snaze vylepšit svůj čas navíc upadla. V kvalifikaci obsadila třiadvacáté místo v hodnocení skupiny B.

Pelikánová se i ve třetím tréninku seznamovala s nástrahami holandského okruhu přezdívaného „Katedrála rychlosti“ a dokázala zajet takřka stejný čas jako v pátečních trénincích, přestože v sobotním tréninku panovaly výrazně horší povětrnostní podmínky.

„V tréninku byla taková zima, že jsem ke konci měla tak zmrzlé ruce, že jsem ani necítila páčky. Nicméně jsem k tomu přistupovala tak, že všichni máme stejné podmínky, a připravovala se na kvalifikaci, abych mohla podat lepší výkon,“ konstatovala Alexandra Pelikánová, která na holandském okruhu v Assenu jela vůbec poprvé v kariéře. Poprvé v kariéře navíc zažila jízdu na okruhu při teplotách okolo nuly a za sněhových přeháněk.

„Trochu si s námi pohrávalo počasí a na některých částech okruhu sněžilo. Jela jsem opatrně a plánovala, že při dalším výjezdu vylepším svůj čas. V nejrychlejším kole jsem ovšem najela na olejovou skvrnu, a to zrovna v nejrychlejší části trati,“ uvedla Pelikánová. Z pádu ve vysoké rychlosti naštěstí vyvázla bez zranění. „Na to, jak pád vypadal děsivě, to dopadlo dobře. Za to vděčím vybavení od PSÍ HUBÍK a DG CORSE.“

I přes neúspěšné Superpole měla závodnice týmu Kawasaki GP Project stále šanci kvalifikovat se do hlavního závodu. Last Chance Race, tedy závod, z nějž se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu, byl ovšem zrušen kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám. „Na trati sněžilo, takže závod zrušili. Tím pro nás závodní víkend v Assenu skončil. Chtěla bych poděkovat fanouškům a partnerům za podporu, zvláště firmám, od kterých mám vybavení, Masarykovu okruhu v Brně a Autoklubu České republiky,“ dodala Pelikánová.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist